1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võrkpallikoolitust Narvas iseloomustas töine õhkkond
Võrkpallikoolitust Narvas iseloomustas töine õhkkond

Võrkpallikoolitust Narvas iseloomustas töine õhkkond

Eesti Võrkpalli Liidu ja Integratsiooni Sihtasutuse koostöös Narvas toimunud täiendkoolitusel osales rohkem kui poolsada Ida-Virumaa kehalise kasvatuse õpetajat ja treenerit.

Päeva esimese näidistreeningu viis läbi Eesti noortekoondise juhendaja Anatoli Kuprijanovitš, kes jagas kohalike noormängijate kaasabil nippe koolitundide nutikamaks sisustamiseks võrkpalli abil. “Kui kohalikud õpetajad ikka pidevalt mu tundi filmisid ja märkmeid tegid, ju see siis neile ikka meeldis,” vahendas Kuprijanovitš oma muljeid ja lisas, et hiljem paluti temalt veel ka lisatreeningu läbiviimist kohvipausi arvelt.

Kuprijanovitši näidistunni loogilise jätkuna astus pallipõrandale endine Eesti naistekoondise ja praegune Bigbank Tartu meeskonna peatreener Andrei Ojamets, kes pühendas kohalolijaid võrkpalli kaitsemängu ja servi vastuvõtu saladustesse. Ojametsa nõudlikku treenerikätt said omal nahal tunda ka treeningu kaasa teinud U18 vanuseklassi Narva poisid.

Kuigi Ojamets muretses pisut selle pärast, kas tema – põhiliselt täiskasvanutega töötava tipptreeneri – nõuanded kehalise kasvatuse õpetajatele liiga spetsiifilised pole, siis tegelikkuses hoidis Ojamets terve oma treeningu vältel publiku huvi kõrgel ja näitas muuhulgas, kuidas suuri ja elastseid Pilatese palle kaitsemängu ja julgestuse arendamiseks meisterlikult kasutada saab. “Meeldis saalis valitsenud asjalik atmosfäär,” ütles omal ajal Leningradis Lesgafti nimelise kehakultuuriinstituudi lõpetanud Ojamets ja lisas: “Tore oli vahelduseks ka vene keeles õpetusi jagada.”

Koolitusele pani punkti rahvusvahelise kategooria kohtunik Irina Suhhova, kelle paljude elust võetud näidetega palistatud ettekanne tekitas õpetajate seas elavat arutelu ja loengu lõppedes ei tahtnud lisaküsimused sugugi lõppeda. “Isegi natuke kuivem teema tekitas elavaid arutelusid,” oli Suhhova meeldivalt üllatunud.

Treener Andrei Mihhin: koolituse tase oli väärikas

Koolituse kohalik initsiaator, treener Viktoria Prussakova kõneles kogetust ainult ülivõrdes. “Oleme EVF-ile ülitänulikud, et esmakordselt korraldatakse Narvas sellisel tasemel seminar ja veel vene keeles, lihtsalt super,” muljetas ta.

Prussakovaga oli nõus ka tema kolleg, teenekas Galina Alfjorova, kes pidas koolituse teemasid hästi valituteks ja huvitavateks ning uskus, et selliste kehalise kasvatuse õpetajatega kohtumiste abil muutub võrkpall Ida-Virumaal populaarsemaks.

Meeste juhendaja Andrei Mihhin hindas omalt poolt seminari taset väärikaks ja tõi suurima positiivse üllatusena enda jaoks välja Anatoli Kuprijanovitši näpunäiteid. “Ei olnud sugugi tunda, et nüüd räägib Eesti noortekoondise juhtiv treener õpetajatega, õpetajatega rääkis samasugune kehalise õpetaja ja see oli väga sümpaatne.”

EVF motiveeris omalt poolt Narva võrkpallitreenereid uute Mikasa võrkpallidega, mis ka tänuga vastu võeti.

Kogenud Andrei Ojamets nõuandeid jagamas.
Head Uudised GoodNews