1. Avaleht
  2. Sport
  3. VIDEO JA FOTOD! Kumus linastus Eesti kulturismidokumentaal „Igavene teine“
VIDEO JA FOTOD! Kumus linastus Eesti kulturismidokumentaal „Igavene teine“

VIDEO JA FOTOD! Kumus linastus Eesti kulturismidokumentaal „Igavene teine“

Fotod: Oliver Tsupsman ja erakogu

Laupäeval esilinastus Kumu auditooriumis kulturismidokumentaal „Igavene teine“,  mis jutustab Ott Kiivikase õpilase, kulturisti Kristjan-Johannes Konsapi pürgimisest kulturismimaailma tippu.

Filmile olid kaasa elama tulnud mitmed kulturismi ja fitnessmaailma tuntud inimesed nagu Ott Kiivikas ja tütar Amani Kiivikas, Merilin Taimre ehk Paljas Porgand, personaaltreener Marian Võsumets ja bikiinifitnessist Helena Mang.

Marian Võsumets ja Teevi Pau

Film täissaalile 

Täissaalile linastunud filmi autori ja peaosalise Kristjan-Johannes Konsapi sõnul täitus filmitegemisega üks aastaid tagasi püstitatud eesmärk ja unistus. “Mõte tekkis juba siis, kui keegi veel Eestis polnud sellist filmi teinud. Soovisin oma 2014. aasta ehk esimese meeste klassi võistlushooaja filmilindile jäädvustada, kuna ei teadnud, kui kaua enam võistlen. Mõtlesin, et kas nüüd või mitte kunagi, sest olin neli aastat jäänud juuniorite klassis teiseks, nagu ka filmi nimi viitab. Aga läks ootamatult hästi. Tee, mida armastad, ja kui teed seda südamega, võib see sinu jaoks avada palju uksi.”

Tee, mida armastad, ja kui teed seda südamega, võib see sinu jaoks avada palju uksi.

Inspiratsiooniks motivatsiooni leidmisel 

Konsapi treeneri Ott Kiivikase hinnangul võiks filmi vaatama minna need, kes plaanivad kunagi võistelda, aga ka need, kes tahavad aru saada, mis selle võistlusalaga tegelevate inimeste peas toimub. „Filmis on omavahel hästi kokku põimitud kaks poolt: peegeldatakse sportlase mõtteid enne ja pärast võistlust ning selgitatakse võistlusel kohapeal toimuvat.“ Kiivikas lisas, et dokumentaal võiks inspireerida igaüht motivatsiooni leidma. „Olen näinud palju väga andekaid sportlasi, aga kus nad täna on? Kristjan-Johannest iseloomustab see, et tal on mitme inimese tahe. Isegi kui puuduvad sportlikus mõttes väga head eeldused tippu jõudmiseks, siis kindla eesmärgi poole püüeldes on kõik võimalik.“

Ott Kiivikas ja Kristjan-Johannes Konsap

Kindla eesmärgi poole püüeldes on kõik võimalik.

Üritusel tunnustas Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit Kristjan-Johannes Konsapit esimesena Eestis panuse eest spordiala arendamisse. Sellega alustas liit kulturismivaldkonna edasiarendajate tunnustamise traditsiooni.

Dokumentaalfilm “Igavene teine” linastus 28. aprillil Kumu auditooriumis. Film kajastab kulturismivõistlusteks valmistumist, näidates, kuidas toimuvad ettevalmistused treeningsaalis ja igapäevaelus. Samuti ei puudu filmist sportlastevaheline rivaalitsemine ja võistluste varjupool. Kulturismidokumentaalis osalevad Kristjan-Johannes Konsap, treener Ott Kiivikas, füsioterapeut Georg Laasik ja Kristjan Johannese pearivaal Rainer Palm. Operaator oli Reino Kuber ja monteeris Karl Markus Antson.

VAATA VIDEOT!

VAATA GALERIID!
Fotod: Oliver Tsupsman ja erakogu

Head Uudised GoodNews