1. Avaleht
  2. Sport
  3. Korvpall
  4. VIDEO: Eesti tänavakorvpallurid võitsid Torontos Red Bulli maailmaturnee
VIDEO: Eesti tänavakorvpallurid võitsid Torontos Red Bulli maailmaturnee

VIDEO: Eesti tänavakorvpallurid võitsid Torontos Red Bulli maailmaturnee

Torontos toimunud Red Bull 3v3 korvpallisarja maailmaturnee finaalvõistluse võitis Eesti tiim koosseisus Martin Dorbek, Joonas Järveläinen, Kristjan Evart ja Jaagup Toome.

Eesti alustas turniiri 10:14 kaotusega Belgia vastu, kuid seejärel võitis kindlalt Venemaa (12:7) ja Türgi (21:9) ning pääses alagrupist edasi vahegruppi. Teist gruppi alustati samuti kaotusega (5:14) koduväljakueelist nautinud Kanada võistkonna vastu, kuid seejärel võideti Holland (13:9) ja pääseti teisena poolfinaali, kus tugeva Leedu tiimi vastu kõik õnnestus (17:12) ja saadi esimesena finaalpääse, mis tähendas juba ka rahalist auhinda.

Teises poolfinaalis üllatas Venemaa lisaajal (12:10) Eesti vahegrupi võitnud Kanadat ning B-alagrupi vastased kohtusid omavahel finaalis, kus kehtis reegel, et turniiri võidab võistkond, kes esimesena saab 21 punkti täis. Eesti ei jätnud Venemaa tiimile mingit võimalust. 21:7 seisuga võideti 7000 Kanada dollari suurune peaauhind.

Red Bulli kutsel kohapeal võistlusi jälginud Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juhi Reigo Kimmeli sõnul on tegemist Eesti 3×3 korvpallile ajaloolise saavutusega, sest Eesti pole varem täiskasvanute arvestuses ülemaailmset ja rahvusvahelist 3×3 korvpalliturniiri võitnud.

“Eesti näitas lõpuks aastaid õpitud 3×3 kogemust, kus lõpuks hakkasid ka 3×3 formaadis visked tabama. Saadi mõned valusad õppetunnid, kui olulisteks mängudeks võeti end kokku. Kogu turniiri kõige hullema viske tabas Joonas Järveläinen, kes alagrupis Venemaa vastu mängus väljaku nurgast palli päästes viskas selle kõrgele õhku ja tõi Eestile olulised 2 punkti juurde. Samas ei kahtle keegi, et kogu turniiri MVP auhinna saab tiimi kapten Martin Dorbek, kes vastastele kõige rohkem ebameeldivusi valmistas nii kaitses, läbiminekul kui ka visetel. Ma pole 3×3 kossus varem näinud, et Dorbek oleks sedasi kaugviskeid tabanud,” ütles Kimmel.

Kristjan Evart ütles Martin Dorbeku kohta, et ulmeline, kuidas selle mehe “mootor jaksab” ehk Martiniga ühes 3×3 võistkonnas olles peab ka ise endast üle 100% andma.

Sarjas osales sel aastal kokku 16 riiki ja rohkem kui 8500 mängijat.

Suvine 3×3 tänavakorvpall ei ole selleks aastaks siiski veel läbi, sest juba järgmisel nädalavahetusel mängivad Eesti U18 noormehed Gruusias FIBA 3×3 korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril.

Foto: Reigo Kimmel

Head Uudised GoodNews