1. Avaleht
  2. Sport
  3. UUS SÜSTEEM I Pirita seikluspark võttis kasutusele ainulaadse julgestussüsteemi
UUS SÜSTEEM I Pirita seikluspark võttis kasutusele ainulaadse julgestussüsteemi

UUS SÜSTEEM I Pirita seikluspark võttis kasutusele ainulaadse julgestussüsteemi

Esimese seikluspargina Eestis kasutab Pirita seikluspark julgestussüsteemi continuous lifeline, mis ei lase ronijal kogu seiklusraja vältel karabiini julgestustrossilt eemaldada, teatas Pirita linnaosavalitsus.

“Ainsa seikluspargina Eestis kasutab Pirita seikluspark spetsiaalselt seiklusparkide jaoks loodud julgestussüsteemi continuous lifeline, mis lihtsalt öeldes tähendab seda, et karabiini ei saa julgestustrossilt raja läbimisel eemaldada ning kui oled rajale läinud, siis kas teed selle lõpuni või pöördud tagasi, kuid poolel teel maha tulla ei saa,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Uus süsteem teeb Pirita seikluspargist kõige turvalisema seikluspargi Eestis. Julgestussüsteemi kandevõime on kaks ja pool tonni ning hirmu tundmata võivad rajale minna ka kaalukamad inimesed.

“Pirita seikluspark pakub mõnusat füüsilist tegevust ja siin on suurepärased võimalused ka lastel atraktsioonidest osa võtta. Nimelt tänu uuele julgestussüsteemile lubatakse ka lapsi juba alates kuuendast eluaastast keerulisemate elementidega ja kõrgematele radadele,” märkis Liinat ja lisas, et tulla võib siiski ka päris väikeste lastega, sest tegevust pakutakse juba alates teisest eluaastast.

Pirita seikluspargis on üheksa seiklusrada kõrgustel 1–12 meetrit: seitse kõrgseiklusrada ja kaks eri raskusastmega lasterada 2–6-aastastele seiklejatele.

Head Uudised GoodNews