1. Avaleht
  2. Sport
  3. TV3 Grupp omandas Pariisi olümpiamängude FIBA eelkvalifikatsiooniturniiri eksklusiivsed teleõigused
TV3 Grupp omandas Pariisi olümpiamängude FIBA eelkvalifikatsiooniturniiri eksklusiivsed teleõigused

TV3 Grupp omandas Pariisi olümpiamängude FIBA eelkvalifikatsiooniturniiri eksklusiivsed teleõigused

Kõigi spordisõprade rõõmuks toob TV6 vaatajateni Pariisi olümpiamängude FIBA eelkvalifikatsiooniturniiri, mille alagrupimängud on seni Eestis korraldatud korvpallisündmustest suurimad.

Seoses järgmisel aastal Pariisis toimuvate suveolümpiamängudega saab Eesti võimaluse korraldada augustis oma koduväljakul korvpalli eelkvalifikatsiooni alagrupiturniir, mis peetakse 12.-15. augustil Tondiraba Jäähallis. Eesti vastasteks on Tšehhi, Põhja-Makedoonia ja Iisrael. Samal ajal peetakse teine alagrupiturniir Poolas Gliwices, kus osalevad Poola, Portugal, Ungari ning Bosnia ja Hertsegoviina. Mõlema alagrupi kaks parimat pääsevad poolfinaalidesse ja poolfinaalide võitjad omakorda finaali, mis peetakse vastavalt 18. ja 20. augustil Poolas Gliwices. Pariisi 2024. aasta olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile pääseb üksnes finaali võitja.

„Kuna korvpall on Eestis väga populaarne, on meil hea meel, et olümpiamängude FIBA eelkvalifikatsiooniturniir korraldatakse Eestis ja korvpallisõbrad saavad selle raames näha kõiki mänge TV3 Grupi vahendusel,“ märkis FIBA meedia- ja turundusdirektor Frank Leenders. „Tegemist on FIBA kalendri uue olulise sündmusega teel 2024. aasta Pariisi olümpiale, mis annab võimaluse turniirile pääseda 40 riigile, kes FIBA korvpalli MM kaudu ei kvalifitseerunud,“ täpsustas Leenders.

„Meil on suur rõõm, et saame vaatajateni tuua sedavõrd suure korvpallisündmuse, mis augustis Eestis aset leiab. TV6 on olnud spordile koduks juba palju aastaid ja vahendanud nii kohalikke kui ka rahvusvahelisi suurvõistlusi. FIBA olümpia eelkvalifikatsiooniturniir, mis augustis Tallinnas toimub, on kindlasti ajalooliselt oluline sündmus nii meie rahvale kui ka Eesti koondisele. Turniiri teeb eriliseks see, et korvpallipublikul avaneb harukordne võimalus Eesti koondist näha oma parimas koosseisus, eesotsas Henri Drelli, Kerr Kriisa ja Maik-Kalev Kotsariga, kelle mängule saame kaasa elada,“ selgitas TV3 Grupp Eesti tegevjuht Signe Suur.

TV3 Grupp Eesti tegevjuht Signe Suur. Foto: TV3

„Korvpall on eestlaste armastatuim pallimänguala, olümpiamängud on suurim spordisündmus maailmas. Pannes need kaks asja kokku, saame oodata augustis midagi väga erilist. Tondiraba Jäähall mahutab siiski vaid 5000 inimest ning siinkohal suur aitäh TV3 Grupile, et nad toovad Eesti mängud televaatajateni. Suurepärane uudis,“ märkis Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

TV3 Grupp Eesti spordikommentaator Kalev Kruus ja sporditoimetuse tiim valmistuvad suursündmuseks eriliselt: „Kui Eesti Korvpalliliit on juba nii uhke turniiri koju toonud, siis tahame ka teleülekannetes astuda sammu edasi. Soovime pakkuda televaatajale täispaketti koos stuudiote, ekspertide ja nii mõnegi muu üllatusega.“

Head Uudised GoodNews