1. Avaleht
  2. Sport
  3. TUNNUSTUS I Otepääl tunnustati valla parimaid sportlasi
TUNNUSTUS I Otepääl tunnustati valla parimaid sportlasi

TUNNUSTUS I Otepääl tunnustati valla parimaid sportlasi

2022. spordiaasta parimad ja valla spordielu edendajaid pälvisid Otepää valla tunnustuse Kääriku kinosaalis 10.jaanuaril.

Otepää valla tänukirja ja meene andsid üle Otepää Vallavolikogu aseesimees ja spordikomisjoni juht Aivar Nigol ja spordinõunik Ago Arro. Sportlasi tervitas Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

Foto: Valju Aloel

„Sport ja Otepää käivad kokku nagu päike ja tuul,“ sõnas Jaanus Barkala. „Otepää on uhke selle üle, et oleme kogunud kuulsust nii tuntud spordiürituste korraldaja kui ka spordikuulsuste elukohana. Tunnustame kõiki, kes Otepää spordi arengule kaasa aitavad!“

Sporditähtede galal  tehti kokkuvõtteid 2022. aastast, üllatusesinejaks oli mustkunstnik Marko Mölder. Valla spordihinged said oma muljeid vahetada peolaua taga. Õhtut juhtis Vahur Teppan.

Foto: Valju Aloel

„Meie vallas on mitmeid Eesti meistreid ja üks maailmameister, mis pole sugugi paha saavutus. Rõõmu teeb aga see, et lisaks sportlastele ja spordiklubidele on meil veel palju spordiüritusi, sporti toetavaid ettevõtteid ning häid treenereid,“ ütles Ago Arro. „Tänan kõiki, kes galal kohal olid, kohtume järgmisel aastal!“

Ago Arro (Foto Valju Aloel)
Ago Arro. Foto: Valju Aloel

Otepää valla parimate sportlaste aunimetusele said esitada kandidaadid valla spordiklubid ja kõik spordihuvilised. Valiku nende seast tegi Otepää Vallavolikogu spordikomisjon, arvesse võeti ka rahvahääletuse tulemusi.

Otepää valla spordiaasta parimad 2022

AASTA SPORDISÕBER – Ugandi Resto

Ugandi Resto ja selle omanikud on oma äritegevusega panustanud aastakümneid Otepää elukvaliteedi parandamisse, aidates luua sportimisvõimalusi ning edendades valla rahvaspordielu.

Ugandi resto (Foto Valju Aloel)
Foto: Valju Aloel

OTEPÄÄ VALLA SPORDIHING – Martin Teder

Martin Teder on FC Otepää treener, kes on 17. aastat läbivalt tegutsenud nii spordi kui peamiselt jalgpallikultuuri loomisega Otepääl ja selle lähiümbruses nii vallas kui ka klubitöös.

Martin Teder (Foto Valju Aloel)
Martin Teder. Foto: Valju Aloel

OTEPÄÄ VALLA SPORDILEGEND – Voldemar Tasa

Otepää valla spordilegend Voldemar Tasa on pikaajaline orienteerumise entusiast nii Otepää vallas, kui ka üle Eesti. Lisaks on ta olnud Madsa ja Kääriku spordibaasi juhatajana ning Kuutsemäe suusakeskuse tegevdirektorina.

Voldemar Tasa (Foto Valju Aloel)
Foto: Valju Aloel

AASTA SPORDITEGU – BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp

Eestis esmakordselt toimunud laskesuusatamise maailmakarika etapp oli see,  mis jäi Otepää 2022. spordiaastast  kõige eredamalt meelde. See elamus, mida Eesti Laskesuusaföderatsioon koos oma korraldustiimiga suutis pakkuda, on sündmus, mis jääb kauaks meelde. Sündmuse korraldus õnnestus nii hästi, et aasta teises pooles õnnestus ka saada 2027. aasta laskesuusatamise maailmameistrivõistluste korraldusõigus.

AASTA RAHVASPORDIÜRITUS – Otepää Rahvasprint S.M.A. Racing 

A1M Motorsport Otepää Rahvasprint on pikaajaline autospordi harrastajatele mõeldud pikkade traditsioonidega autospordivõistlus. Marko Koosa koos oma tiimiga on hoidnud autospordi pikaajalisi traditsioone Otepää piirkonnas au sees.

Marko Koosa (Foto Valju Aloel)
Marko Koosa. Foto: Valju Aloel

AASTA ÜLLATAJA – Kääriku Spordikeskus 

Kääriku spordikeskuse järgmise etapi renoveerimistööd said 2022. aastal valmis. Spordikeskuse renoveerimisega on loodud supertingimustega spordibaas nii tippsportlastele, kui ka harrastajatele.  Kääriku spordikeskusest on saanud ka Team Estonia ametlik spordibaas.

Foto: Valju Aloel

AASTA NOORSPORTLANE U16 NEIU – Karlotta Levin

Karlotta mängib FC Elva võistkonnas. Tema saavutused – tüdrukute U17 eliitliiga 2. koht, Eesti naised U17 koondises 5 mängu ja U15 koondises 2 mängu aastal 2021.a.

AASTA NOORSPORTLANE U16 NOORMEES – Sten-Erik Iir

Noorel spordimehel on suur huvi kergejõustiku vastu. Tulemused 2022 – Balti U16 MV 3. koht; U16 Eesti meistrivõistlused: kettaheide 1. koht, vasaraheide 4. koht, kuulitõuge 5. koht, odavise 6. koht; Rukkilillemängud U16 – kettaheide 2. koht, kuulitõuge 3. koht, odavise 5. koht.

Sten-Erik Iir (Foto Valju Aloel)
Sten-Erik Iir. Foto: Valju Aloel

AASTA JUUNIORSPORTLANE U23 NAINE – Saskia Treufeldt

Saskia on aastaid tegelenud iluvõimlemisega VK Rütmika koosseisus. Tema saavutused: iluvõimlemise juuniorklass, Eesti Meistrivõistlused rühmvõimlemise vahendiga kavades, I koht ehk Eesti meister rühma koosseisus Junior Team, VK Rütmika. Eesti Meistrivõistlused ilu-ja rühmvõimlemises, III koht, rühma koosseisus Junior Team, VK Rütmika.

Saskia Treufeldt (Foto Valju Aloel)
Saskia Treufeldt. Foto: Valju Aloel

AASTA JUUNIORSPORTLANE U23 MEES – Martin Himma

Martin Himma on Karupesa Teami suusasportlane. Saavutas Pekingi Olümpiamängudel võistkondlikus sprindis 11. koha ja teateneliku koosseisus 15. koha. EMV 15km klassika pronksmedal.

AASTA SPORTLANE N23  – Anneli Tõugjas-Männiste

Discgolf on Eestis tõusev spordiala. Anneli on discgolfi Eesti koondise koosseisus, mis tuli 2022. aastal meeskondliku discgolfi maailmameistriks Horvaatias.

Anneli Tõugjas-Männiste (Foto Valju Aloel)
Anneli Tõugjas-Männiste. Foto: Valju Aloel

AASTA SPORTLANE M23 – Artti Aigro

Artti Aigro on Eesti tuntumaid suusahüppajaid.  Ta saavutas Pekingi Olümpiamängudel 30. koha. Kontinentaalkarika etappide esikümne hüppaja.

Artti Aigro (Foto Valju Aloel)
Artti Aigro. Foto: Valju Aloel

AASTA VETERANSPORTLANE N35+ – Tatjana Mannima

Tatjana tuli 2022. aastal suusatamises  Eesti meistriks, millega teenis ära ka Pekingi Olümpiamängude pääsme, kuid lõpuks kahjuks loobus sinna sõitmast.

Tatjana Mannima (Foto Valju Aloel)
Tatjana Mannima. Foto: Valju Aloel

AASTA VETERANSPORTLANE M35+ – Ain Fjodorov

Ain on orienteeruja ja seiklusspordi fanaatik. Vanemas eas on hakanud rohkem seikluspordile keskenduma aga siiski väga hea minekuga Eesti tipporienteeruja.

Ain Fjodorov (Foto Valju Aloel)
Ain Fjodorov. Foto: Valju Aloel

AASTA NOORTEVÕISTKOND – Kagu Biathlon

Kagu Biathlon keskendub laskesuusatamisele. Tulemused noortesarjades: laskesuusatamise õhkrelva noortesari Even Tudebergi auhindadele saavutati üldarvestuses 6 esikohta (M8, N10, N11, M11 ja M vanuseklassis) 2 teist (M12 ja M vanuseklassis) ning 2 kolmandat kohta (M8 ja M vanuseklassis). Värska Originaal Noortesarja üldarvestuses võideti üks kuld- (N22), üks hõbe- (M19) ning üks pronksmedal (M15). Treener – Jelena Všitseva.

Kagu Biathlon (Foto Valju Aloel)
Kagu Biathlon. Foto: Valju Aloel

AASTA VÕISTKOND – Eesti Discgolfi võistkond (Anneli Tõugjas Männiste)

Discgolf on Eestis tõusev spordiala. Anneli on discgolfi Eesti koondise koosseisus, mis tuli 2022. aastal meeskondliku discgolfi maailmameistriks Horvaatias.

Anneli Tõugjas Männiste (Foto Valju Aloel)
Anneli Tõugjas Männiste. Foto: Valju Aloel

AASTA TEHNIKASPORTLANE – Karleen Randver

Karleen tegeleb motokrossiga. Tema saavutused: Eesti Meistrivõistlused 2. koht motokrossis, Eesti Hobikrossi Karikasarja 1. koht motokrossis, Eesti Karikavõistlused kestvuskrossi 1. koht, Euroopa Meistrivõistluste Pärnu etapp 16. koht, Soome Meistrivõistluste Orimattila etapp 3. koht.

AASTA TREENER – Mariliis Paas

Mariliis on ujumisklubi Yess treener, kes toetab, innustab ja õpetab oma hoolealuseid südamega. Tema käe all saavad pisikesed veekartusest kergesti üle ja õpivad ujuma, trennilapsed arenevad ja toovad võistlustelt häid kohti. Mariliis julgustab lapsi osalema ka avavee ujumisvõistlustel ja triatloni etappidel, kust on samuti häid kohti toodud.

Mariliis Paas (Foto Valju Aloel)
Mariliis Paas. Foto: Valju Aloel

AASTA SPORDIKLUBI – Kagu Biathlon

Eesti Meistrivõistlused laskesuusatamises 8 kuldmedalit (M15, M19, N40, M40, M50 vanuseklassides), 4 hõbemedalit (M13, N40, M50 klassis) ja 8 pronksmedalit (M13, M15, N17, M17, N22, N40, M40 vanuseklassides). Baltic Biathlon Cupil said klubi kasvandikud ühe hõbe- (N17) ja kaks pronksmedalit (M15). Suvisel Baltic Biathlon Cupil ja Eesti meistrivõistlustel suvebiathlonis saavutati kolm pronksmedalit M13 ja M15 vanuseklassides.

INNUSTAVAD EESTVEDAJAD – Nõuni Noored

Nõuni noored on aktiivselt kaasa löönud valla spordimängude korraldamises vabatahtlikena, nad on alati kohal, kui on vaja ulatada abikäsi. Kirjutavad ja veavad eest kogukonna projekte.

Head Uudised GoodNews