1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu noortekoondis tegi Rahvusvahelistel Laste Mängudel hea tulemuse
Tartu noortekoondis tegi Rahvusvahelistel Laste Mängudel hea tulemuse

Tartu noortekoondis tegi Rahvusvahelistel Laste Mängudel hea tulemuse

Tartu linna noorsportlased tulid Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all toimunud 55. Laste Mängudelt tagasi läbi aegade rekordarvu medalitega.

5.-9. juulini toimusid Korea Vabariigis, Daegus, 55. Rahvusvahelised Laste Mängud, millest võttis osa üle 1500 noorsportlase üle maailma. Sportlasi oli 62 erinevast linnast ja 27 riigist. Eestist oli ainsa linnana kohal 16-liikmelise noortekoondisega ka Tartu linna esindus. Kavas olnud kaheksast spordialast võtsid tartlased mõõtu oma eakaaslastega kolmel erineval alal: ujumises, kergejõustikus ning 3×3 korvpallis. Kui varasematel aastatel on Tartu noored mängudelt koju toonud kuni kaks medalit, siis sel aastal naaseti Eestisse lausa kaheksa medaliga.

Ujumises võideti täiskomplektina kolm medalit: kuld-, hõbe- ja pronksmedal. Finaalides julgelt ujunud Ksenja Bažanova arvele jäi kuldmedal 100 m vaba stiili ujumises ja pronksmedal 200 m vaba stiili ujumises. Noormeeste 100 m selili ujumise finaalis hea stardi teinud Karl Eric Ott finišeeris kindlalt teisena ja saavutas kokkuvõttes hõbemedali.

Kergejõustiklaste arvele jäi neli medalit: üks kuld-, üks hõbe- ja kaks pronksmedalit. 400 m jooksus tõid väikese üllatusena Tartule medalid Bianca Maria Vuks ja Alisa Sulimenko, vastavalt kuld- ja pronksmedali. Joostud ajad kuuluvad ka omavanuste hooaja edetabeli etteotsa. Hõbemedaliga tuli koju kuulitõukes hea tulemuse teinud Diana Johanna Vanamb. Tütarlaste 4×400 m teatejooksus eeljooksudes neljandat aega näidanud nelik suutis finaalis veelgi paremat aega näidata –finišeeriti kolmandana ning saavutati seega pronksmedal. Võistkonda kuulusid Marleen Hausenberg, Alina Sulimenko, Bianca Maria Vuks ja Edith Eelmäe.

Väga head kokkumängu ja tehnilist taset näitasid meie noorkorvpallurid koosseisus Mattias Pastak, Marten Tulubenski, Martin Vels ja Rando Sarapson 3×3 korvpallis. Oma vastastele ei antud ühtegi mänguvõitu ja nii liiguti kindlalt finaali, kus vastasteks osutusid samuti kõrgetasemelist mängu näidanud Kaunase võistkond. Sellest kohtumisest kujunes nende mängude tõeline finaal, mida kiitsid peale mängu ka kõik teiste võistkondade treenerid ning tehnilised delegaadid. Kahjuks lõppes mänguaeg tartlastele kõige napima, ühepunktise kaotusega 16:17 ja kaela riputati hõbemedalid. Tähelepanuväärselt tublilt võistlesid ka ülejäänud noored ja saavutati ridamisi kohti esikümnes ning tehti isiklikke ja muid hooaja tipptulemusi.

Tartu noorte spordidelegatsiooniga kaasas käinud abilinnapea Lemmit Kaplisnki kiidab Tartu noorsportlasi ja kommenteerib, et tegemist on tõeliselt toredate noorte spordimängudega, mis toimuvad Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all ning mis viiakse läbi olümpiamängudele sarnases formaadis. Antud spordimängud teeb eriliseks just fakt, et nendest ei võta osa mitte riikide koondised vaid linnade noortekoondised, mis annavad noortele just oma linna tunde ning esimese tõelise rahvusvaheliste suurvõistluste kogemuse teel edaspidisesse suurde sporti. Kuna Tartu linna noorte head tulemused on ka silma jäänud organisatsiooni juhtidele, siis suheldes nendega avaldasid nad soovi ja tegid ettepaneku kutsuda osalema ka teisi Eesti linnasid.

  • Järgmised, järjekorras 56. Rahvusvahelised Laste Mängud toimuvad juba 2024. aasta juulis Leoni linnas Mehhikos.
Head Uudised GoodNews