1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinna südames peetakse talisuplusfestival
Tallinna südames peetakse talisuplusfestival

Tallinna südames peetakse talisuplusfestival

Pirita OpenTalisuplusfestival Pirita Open toimub sel aastal 3.-4. märtsil Tallinna Sadama AS-ile kuuluvas Admiraliteedi basseini Vanasadama Jahisadamas. Kavas on võistlused, aga ka ujumine ilma ajavõtuta ning suplemine – igaüks saab valida endale sobiva viisi.

Sel aastal kolib talisuplusfestival Pirita Open Piritalt Tallinna südalinna, et pidada maha peaproov järgmisel aastal toimuvatele taliujumiste maailmameistrivõistlustele. Ühtlasi jagatakse taliujumise Eesti meistritiitlid ja IWSA maailmakarika punktid.

Südalinna kolimine tagab paremad võimalused suurvõistluste korraldamiseks. „Otsustasime festivali südalinna tuua, sest järgmine aasta toimuvad samas kohas maailmameistrivõistlused. See on hea võimalus end uues keskkonnas proovile panna, kuidas suure arvu võistlejate ja pealtvaatajatega hakkama saame. Admiraliteedi basseini ümbrus pakub meile mitmeid uusi ja huvitavaid võimalusi,“ sõnas Tallinna Taliujumiskeskuse juhataja Hannes Viherpuu.

Festival pole vaid sportlastele, talisuplust saavad proovida kõik huvilised. „Laupäeval on võimalik ujuda ka ajavõtuta või end lihtsalt korraks vette kasta. Tegevust on igas eas ja võimetega talisuplejatele,“ lisas Viherpuu.

Võistlused algavad reedel kl 15 avatseremooniaga ja lõppevad kl 18 show-ujumisega. Laupäeval alustatakse kell 10, võistluspäev lõppeb peoga kl 20 Kochi Aitades. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Suplus ja ajavõtuta ujumise registreerimine on avatud võistluskeskuses hotell Euroopa kuni 04.03 kell 12. Võimalus talisuplust proovida avaneb kl 13-14.

Talisuplusfestivalile oodatakse sel aastal üle 300 osaleja 20st riigist.

Pirita Open programm on leitav SIIT!

Head Uudised GoodNews