1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinn Handball Cupil Kaks osaleb kaks tuhat noort käsipallurit
Tallinn Handball Cupil Kaks osaleb kaks tuhat noort käsipallurit

Tallinn Handball Cupil Kaks osaleb kaks tuhat noort käsipallurit

Foto: Pixabay

Laupäeval algab Tallinnas üheksandat aastat järjest toimuv Tallinn Handball Cup – Baltikumi suurim käsipalli rahvusvaheline noorteturniir. Kolme päeva vältel mängivad Kuristiku gümnaasiumi spordihoones ja välisväljakutel 161 võistkonda seitsmest riigist. Kokku jookseb platsile 2000 noort käsipallurit.

Kõik osalejanumbrid on turniiri rekordid, aga eriti muljetavaldav on külaliste osakaal – 86 võistkonda tuleb välisriikidest, tänavu siis Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Venemaalt ja Valgevenest. Korraldajaklubi HC Tallast rõõmustab viimane tõsiasi eriliselt. “Ilmselt oleme asju õigesti teinud ja turniir on kogunud populaarsust lähinaabrite hulgas,” sõnas Tallase esindaja Jüri Lepp.

“Kahjuks loobusid pikast sõidust India noortekoondised, kuid andsid lubaduse järgmisel aastal tulla,” lisas Lepp. “Arvud on toredad, aga turniiri tasegi on kindlasti tõusnud. Erinevate riikide ja koolkondade tiimidega mängimine annab noortele väga hea kogemuse ning teeb võistluse palju põnevamaks.”

Erinevate riikide ja koolkondade tiimidega mängimine annab noortele väga hea kogemuse ning teeb võistluse palju põnevamaks.

Tänavu mängivad nii noormehed kui neiud kuues vanuseklassis: A (2000-02 sündinud), C (2003-04), D (2005-06) ning Mini 2007, Mini 2008 ja Mini 2009. Kõik kohtumised peetakse Kuristiku gümnaasiumi väljakutel, kus võistlejaid ootavad 13 välisväljakut ning A-klassi turniiri võõrustav kooli spordihoone.

“Ettevalmistused on sujunud hästi, aga eks see ole aastaringne protsess,” selgitas Lepp. “Tavaliselt nii kui üks turniir lõpeb, hakkame juba ette valmistama järgmise aasta oma. Meil on väga hea ja kokkuhoidev meeskond, kellega sellist võistlust läbi viia ning loodame, et ilmataatki ühineb meie korraldustiimiga.”

Tallinn Handball Cup algab laupäeva hommikul kell 11 ning avapäeva keskel toimub võistluste avamispidu, mille avab võistkondade rongkäik. “Üritame osalejatele pakkuda mitte lihtsalt mänge, vaid luua ka festivaliõhkkonna. Eelmisel aastal alustasime rongkäiguga, mis sai väga positiivse vastukaja nii publikult kui võistlejatelt. Pealtvaatajatel tasub sammud seada Lasnamäele, sest mõnusa melu keskel näeb käsipalli igale maitsele,” kinnitas Lepp.

Üritame osalejatele pakkuda mitte lihtsalt mänge, vaid luua ka festivaliõhkkonna.

VAATA TURNIIRI AJAKAVA SIIT!

Head Uudised GoodNews