1. Avaleht
  2. Sport
  3. Talisuplusfestival Pirita Open 2014 toob Tallinnasse Guinessi rekordiomanikust ujuja
Talisuplusfestival Pirita Open 2014 toob Tallinnasse Guinessi rekordiomanikust ujuja

Talisuplusfestival Pirita Open 2014 toob Tallinnasse Guinessi rekordiomanikust ujuja

Foto: piritaopen.blogspot.com
Foto: piritaopen.blogspot.com

22. veebruaril toimub Tallinnas Pirita Olümpia purjespordikeskuse jahtsadama akvatooriumi ääres V Talisuplusfestival Pirita Open 2014.

Sel aastal on võistlejaid tulemas ka kaugemalt – Argentiinast – ning osalejaid on kokku oodata kaheksast riigist: esmakordselt on riikidest esindatud Suurbritannia, USA ja Leedu. Lisaks tavapärased Eesti, Läti, Soome ja Venemaa. Registreerunud ujujate keskmine vanus on 40 aastat, noorim 14-aastane ja vanim 75-aastane.. Ootame starti ka Jackie Cobelli Suurbritanniast, kes omab Guinnessi rekordit kui kõige aeglasem üle La Manche väina ujuja: selleks kulus tal 28 tundi ja 45 minutit.

Võistlejate seas on auväärsed Jackie Cobell Suurbritanniast, Melissa O’Reilly USA-st ja Henri Kaarma Eestist – nn. Ice Mile’i ujujad, mis tähendab, et nad on läbinud jäises vees 1 miili. Lisaks neile aga osaleb võistlustel hulk silmapaistvaid Eesti taliujujaid, kes on tulnud maailmameistriks taliujumise MM-idel (pikamaaujuja Bruno Nopponen, Artur Tikerbär jt).

Osalejaid tõotab koguneda võistluspäeval starti 150 inimese ringis. Lisaks tavapärastele distantsidele on väljaspool võistlusujumist kavas ka „viigriks ristimine” neile kokkutulnutele, kes ei soovi aja peale ujuda vaid lihtsalt taliujumisega esmatutvust teha.

Talisuplusfestivali avamine toimub kell 10.00 ja viimase distantsi stardipauk antakse kell 16.00. Päevajuht on Urmas Vaino.

Festivali võistlusprogrammi kuuluvad järgmised distantsid:
25m rinnuli
25m vabalt (vanuses 60+)
50m krooli
4x25m krooli teateujumine
450m kestvusujumine + maraton

Pirita Talisuplusfestivalile on võimalik eelregistreerida kuni 17.veebruarini.

Talisuplusfestivali Pirita Open korraldavad Viimsi Veeklubi ja Tallinna Talisupluskeskus.

Head Uudised GoodNews