1. Avaleht
  2. Sport
  3. Spordihommik tõi pealinna spordikeskustesse ligi 500 tervisesportlast
Spordihommik tõi pealinna spordikeskustesse ligi 500 tervisesportlast

Spordihommik tõi pealinna spordikeskustesse ligi 500 tervisesportlast

Viiendat korda toimunud spordihommik tõi pealinna spordikeskustesse ja ujulatesse ligi 500 tervisesportlast, mis oli aastate lõikes kõige rahvarohkem spordihommik.

Täna hommikul toimusid Tallinna spordibaasides tasuta treeningud, kus positiivset energialaengut ja liikuvat programmi pakkusid päeva alustuseks olümpiahõbe ja maailmameister Heiki Nabi, Eesti ja Tallinna tugevaima korvpallivõistkonna BC Kalev Cramo mängijad ning Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Treeningud toimusid linna kolmes spordikeskuses: Sõle Spordikeskuses, Lasnamäe Kergejõustikuhallis ja Tallinna Spordihallis. Lisaks olid avatud kolm linna ujulat vabaujumiseks: Nõmme, Õismäe ja Sõle ujula.

Spordihommiku tava algataja, linnapea Mihhail Kõlvart tänab osalejaid ja julgustab kõiki tervisliku ja liikuva elustiiliga jätkama. „Iga algus võib olla raske, sageli näida ehk isegi võimatu pingutusena, kuid mida rohkem treenida, seda kergemaks ja nauditavamaks see muutub,“ sõnas Kõlvart. „Liikumisharjumuste muutmiseks või kujundamiseks ei pea tingimata sportlaseks hakkama. Igasugune füüsiline aktiivsus, nagu kõndimine või terviseujumine, on juba kehaline liikumine, mis aitab tervist hoida. Selleks pakuvad ka Tallinna spordihallid ja –ujulad ning terviserajad aastaringselt mitmekesiseid võimalusi, sõltumata east ja sportlikust vormist.“

Kõige enam osalejaid ehk 172 tervisesportlast registreeris end Lasnamäe Kergejõustikuhalli treeningule, mille viis läbi kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe Heiki Nabi koos oma treeneri Ivar Kotkasega. Sõle Spordikeskuses linnapea Mihhail Kõlvarti juhendamisel toimunud virgutavale hommikvõimlemisele registreeris 125 spordihuvilist ja Tallinna Spordihalli treeningule BC Kalev/CRamo korvpallimeeskonnaga 73 linlast. Ühtekokku registreeris spordihommikule 454 inimest, neist 84 käis ujumas.

Möödunud aastal osales spordihommikul 389 huvilist, kõige rohkem olümpiavõitja Erkki Noole korraldatud treeningul Lasnamäe Kergejõustikuhallis.

Iga spordihommikul osaleja sai kingituseks mahediku ja kupongi, mis annab võimaluse spordihommikul külastatud spordikeskuses aasta lõpuni tasuta treenida.

Head Uudised GoodNews