1. Avaleht
  2. Sport
  3. Saaremaal toimub ühepäevane Viikingite velotuur
Saaremaal toimub ühepäevane Viikingite velotuur

Saaremaal toimub ühepäevane Viikingite velotuur

2. oktoobri päiksetõusuga stardivad tõelised rattaspordifanatid Kuressaares, et läbida Red Bull Tour of Vikingsi võidusõidul esmakordselt maailmas ühe päevaga 310 kilomeetrit.

Koostöös jalgrattaklubiga Viiking korraldatav ühepäevane velotuur võtab eesmärgiks teha jalgratastel tiir peale kogu Saaremaale. Raja on ette valmistanud valitsev Eesti meister maanteeratta grupisõidus, Mihkel Räim, kes saarlasena ka ise sõidu kaasa teeb.

“Rada on koostatud põhiliselt enda Saaremaa trenniteid kombineerides, kuid siiski oleme sisse võtnud ka hulgaliselt teid, mida isegi aastas üle 20 000 kilomeetri jalgrattaga sõites ei ole ma kunagi läbinud,” tutvustas Mihkel Räim ainulaadset võistlusrada.

„Sõidu eesmärgiks on pakkuda ekstreemset rattavõistlust, mis on väljakutseks nii tippsõitjale kui ka rattasporti tõsiselt võtvale harrastajale,“ sõnas võistluse peakorraldaja Endrik Puntso. „Velotuuri teeb uudseks ajalise piiranguga läbitav 310-kilomeetrine distants, mis koosneb kolmest etapist. Rada kulgeb nii kruusal kui ka asfaldil ning osalejad peavad hakkama saama igasuguse kõrvalise abita.“

See on EJL-i 3. kategooria võidusõit. Starti oodatakse kõiki vähemalt 18-aastaseid rattureid, kellel on piisav füüsiline valmidus, et võistlusdistants ratta seljas vastu pidada. Registreerimine on avatud 26. septembri südaööni.

Head Uudised GoodNews