1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ratastoolitennise Balti riikide turniiril saavutasid eestlased teise koha
Ratastoolitennise Balti riikide turniiril saavutasid eestlased teise koha

Ratastoolitennise Balti riikide turniiril saavutasid eestlased teise koha

Foto: Tarmo Kolk
Foto: Tarmo Kolk

Laupäeval toimunud rahvusvahelisel ratastoolitennise võistlusel Baltic Team Cup Tallinna etapil tulid Eesti sportlased nii meeste kui naiste arvestuses teisele kohale. Meeste arvestuses võidutsesid leedukad ning naistest lätlased.

Rocca al Mare Tennisekeskuses toimunud Baltic Team Cup Tallinna etapil võistlesid viisteist Balti riikide parimat ratastoolitennisisti. Etapi kokkuvõttes olid meeste arvestuses edukaimad leedukad eestlaste ees, kolmandale kohale jäid lätlased. Naiste arvestuses võidutseid lätlannad. Paarismängudes näitas parimaid tulemusi Leedu meeskond, Eesti meeskond seljatas aga lätlased. Naiste paarismängus olid tugevamad lätlased.

20.veebruaril Rocca al Mare Tennisekeskuse uutel väljakutel toimunud ratastoolitennise Baltic Team Cup Tallinna etapil osalesid Läti, Leedu ja Eesti meeskonnad ning Läti ja Eesti naiskonnad. Eesti võistkondadesse kuulusid Viljar Villiste, Urmo Voogla, Mait Mätas, Kristi Viisimaa ja Signe Falkenberg. Võistluste peakohtunik oli Alar Milk. Järgmine Baltic Team Cupi etapp peetakse suvel Vilniuses.

Foto: Tarmo Kolk
Foto: Tarmo Kolk

Eestis alustati ratastoolitennise mängimisega 2010. aastal. Lätis ja Leedus on ala harrastatud oluliselt kauem. Ratastoolitennist mängitakse spetsiaalsetes tennisemängu ratastoolides, mille rattad on paremaks ja kiiremaks manööverdamiseks seatud suure kaldenurga alla. Eestis on ratastoolitennise arendamisesse andnud suure panuse Eesti Tennise Liit ja erinevad tennisekeskused. Baltic Team Cupi Tallinna etappi toetavad Rocca Al Mare Tennisekeskus, Tallinna linn ning erinevad ettevõtjatest annetajad.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Liit edendab liikumispuuetega inimeste spordiliikumist Eestis eesmärgiga tuua liikumispuudega inimesed välja ühiskondlikku ellu ja propageerida tervislikke eluviise. Eesti liikumispuudega inimestel on võimalik harrastada näiteks selliseid spordialasid nagu istevõrkpall, ratastoolitennis, kergejõustik, jõutõstmine, saalihoki, ratastoolicurling, ujumine ja palju muud. Eestis on ainuüksi ratastooli kasutavaid inimesi ligikaudu 5000.

VAATA GALERIID!
Fotod: Tarmo Kolk

Head Uudised GoodNews