1. Avaleht
  2. Sport
  3. RATASEPP JOOKSEB I Maratonikatsumusega eesmärgis püsiv Ratasepp jookseb edasi Pärnus
RATASEPP JOOKSEB I Maratonikatsumusega eesmärgis püsiv Ratasepp jookseb edasi Pärnus

RATASEPP JOOKSEB I Maratonikatsumusega eesmärgis püsiv Ratasepp jookseb edasi Pärnus

Ultrasportlane Rait Ratasepp on jõudnud 20 päeva kestva maratonijooksu väljakutsega kuuendasse päeva, kus ta alustab jooksu Pärnus.  Esimesed viis päeva läbis ta maratonid Tartus, täites endale seatud eesmärgi.

Ratasepp jookseb 13. juulist 1. augustini iga päev ühe maratoni ehk 20 järjestikusel päeval 20 maratoni. Kogu selle ettevõtmise teeb keeruliseks just ajaline surve ja jooksukiirus, sest iga päev tuleb alistada kolme tunni piir. Maratoni jooksmiseks alla kolme tunni tuleb liikuda keskmise kiirusega 14,1 kilomeetrit tunnis. See teeb ühe kilomeetri keskmiseks kiiruseks 4 minutit ja 16 sekundit.

Esimesel viiel päeval on Ratasepp näidanud finišeerides väga stabiilset tulemust:

  1. maraton: 2:50:07
  2. maraton: 2:52:44
  3. maraton: 2:52:28
  4. maraton: 2:52:52
  5. maraton: 2:52:48

Katsumuse põhiettevalmistus hõlmas kaheksa ja poole nädalaga 2000 km jooksmist. “See oli keeruline ja vigastuste seisukohalt riskirohke treeningperiood. Katsumuse esimesed viis maratonipäeva valmistavad aga heameelt, sest nõudlik ettevalmistus on end igati õigustanud. Lihased on kiirele jooksule väga hästi vastu pidanud,” tõdes Ratasepp.

Foto: Jakob Meier

Täna ja homme, oma kuuenda ja seitsmenda maratoni jookseb Ratasepp Pärnus. Jooksu päeva hommikul mõõtis ta endale Ülejõe piirkonnas välja 5,97 km pikkuse raja. 42,2 km kokkusaamiseks peab ta jooksma seitse ringi, millele lisandub 410-meetrine stardisirge. Maratonijooksu start on mõlemal päeval kell 13.15.

Ratasepa hooaja peasponsor on Fenix Casino ning suurtoetajad Ferroline Grupp ja Saku GO.

Maratonijooksude katsumuse edenemist saab jälgida tema Facebooki lehelt. Rohkem infot Ratasepa kohta siit.  Blogis on üleval tema kolmanda päeva menüü,  mõtted toitumise kohta ning maratonijooksu statistika. Samuti leiab ka nimekirja, mis kuupäeval kus linnas on.

Head Uudised GoodNews