1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rait Ratasepp võitis Bad Radkersburgis kahekordse ultratriatloni
Rait Ratasepp võitis Bad Radkersburgis kahekordse ultratriatloni

Rait Ratasepp võitis Bad Radkersburgis kahekordse ultratriatloni

Rait Ratasepp võitis Austrias toimunud kahekordse ultratriatloni ajaga 20:11:15 sakslase Thorsten Eckerti ees, kelle finišiaeg oli 21:13:09.

Ratasepp seadis eesmärgiks läbida 7,6 km ujumist, 360 km ratast ja 84,4 km jooksu alla 20 tunni, eeldusel, et ilmaolud seda soosivad. Paraku rattaraja lõpuosas kostitas äikesevihm võistlejad intensiivse ja jaheda vihmavalanguga.

Võistluse stardis oli 40 sportlast. Ratasepp väljus basseinist kaheksandana. Rattarajal tõusis ta juba esimestel kilomeetritel neljandaks ja veidi hiljem juba teiseks, jõudes järgi liidripositsiooni hoidnud Eckertile. Eckert ja Ratasepp sõitsid 360 kilomeetrit sisuliselt samas tempos ja Eckert säilitas ujumises saavutatud ligi 20-minutilise edumaa. Liidripositsiooni haaras Ratasepp jooksurajal, kus kohe alguses oli tema tempo 1,25 km pikkuse ringi kohta 1,5 minutit kiirem kui Eckertil.

Ratasepp loeb võistluse üle ootuste kordaläinuks, kuigi see polnud kaugeltki lihtne: “Ujumine läks oodatust raskemalt, sest ujumisvõimekus on hetkel kaugel sellest, mis see oli enne pandeemia puhkemist. Rattasõit oli nauditav kuni esimesed 300 kilomeetrit, mil me korraliku külma paduvihma kaela saime. Teise vahetusalasse jõudes olid mu jalad ja käed külmunud ja tiimiliikmete abita oleks sokkide, riiete, jooksususside ja kinnaste selga-jalga saamine olnud katsumus omaette. Esimesed 10 jooksukilomeetrit kulus keha ülessoojendamisele, seejärel sain aga trumpalal paremuse maksma panna.”

Jooksunumbrid valmistasid eestlasele suurt rõõmu: 86,5 km läbimiseks (rada oli kahest maratonist veidi pikem) kulus Ratasepal toitumiseks tehtud peatumistega 7 tundi. Jooksmise netoajaks (reaalselt liikumises aeg) oli 6 tundi ja 45 minutit, mis teeb kilomeetriajaks 4,41 minutit.

Head Uudised GoodNews