1. Avaleht
  2. Sport
  3. Piritale rajatakse mänguväljakuid ja välijõusaale
Piritale rajatakse mänguväljakuid ja välijõusaale

Piritale rajatakse mänguväljakuid ja välijõusaale

Pirital rekonstrueeritakse kaks mänguväljakut ja rajatakse kaks välijõusaali ning alustatakse kahe uue mänguväljaku projekteerimisega. Tööd lähevad maksma ligi veerand miljonit eurot.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul panustab Pirita tugevalt laste mängimisvõimaluste parandamisse ja tervisespordi harrastamise laiendamisse. „Piritale omaselt soovime kogukonnale pakkuda mitmekülgseid vaja aja veetmise võimalusi värskes õhus ja seda nii lastele kui ka täiskasvanutele. Põhjalikud renoveerimistööd võetakse ette Kose pargis ja Merivälja pargis asuval mänguväljakul – mõlemad väljakud saavad uue kontseptsiooni rohkemate mänguvõimalustega,” kinnitas Liinat. Sel aastal alustatakse kahe mänguväljaku projekteerimistöödega, uued väljakud on plaanitud aadressile Aianduse tee 70a ja Lehise 4a. Nende tööde tegemiseks on alanud aastaks ette nähtud 167 000 eurot, kokku lähevad nelja väljaku tööd kahe aasta jooksul maksma 287 000 eurot. „Samal ajal jätkame olemasolevate mänguväljakute igapäevase korrastustööga,” lisas Liinat.

Aprillikuu lõpuks avatakse Pirital kaks uut välijõusaali, üks neist Mähel ja teine Maarjamäe asumis. „Nii Mugula tee 17a kui ka Pähkli 2 rajatavad välijõusaalid on võrreldes olemasolevatega rohkemate treeninguseadmetega ning mõeldud kasutamiseks nii noorukitele kui ka eakamatele tervisespordi harrastajatele. Samuti on jõusaalis treeningpink erivajadustega inimestele,” tõi Liinat esile.

Treeninguseadmed on tugevad, ilmastikuoludele vastupidavad ning kõik seadmed on varustatud harjutuste tegemise õpetusega koos lihasrühmade skeemiga ja neil on ka õppevideo QR-kood.

Välijõusaalid rajab Piritale Tiptiptap OÜ ja tööde lepinguline üldmaksumus on 47 826 eurot.

Head Uudised GoodNews