1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pärnus toimub taas tänavaspordisündmus Kevad Battles
Pärnus toimub taas tänavaspordisündmus Kevad Battles

Pärnus toimub taas tänavaspordisündmus Kevad Battles

27.-28. mail toimub kaheksandat korda Pärnus spordifestival Kevad Battles. Sündmus koondab kahele päevale sadakond spordihinge Eestist, Euroopast ja Aasiast. Korraldajate teenindus, atmosfäär ja Eesti suvepealinn Pärnu, mis on Balti-  ja Põhjamaades eeskujuks kalisteeniaspordi arengus, on põhjuseks, miks inimesed üle maailma Eestisse kohale lendavad.

Sündmus koondab kahele päevale sadakond spordihinge Eestist, Euroopast ja Aasiast.

Kevad Battles 2022. Foto: Karmen Kärg

Mis on tänavasport?

Tänavasport on Eestis uus, kuid populaarne ja arenev ala. Kevad Battles’i korraldaja Erik Naissaar selgitab, et tänavasport võib endast kujutada vanakoolikeeles justkui riistvõimlemist, aga jäikadel konstruktsioonidel. Seda kunsti näeb kõige enam kergliiklusteede välijõusaalides. See on viimased aastad olnud kasvutrendis ning aina rohkem inimesi hakkab sellega tegelema. Tänavasport on ka arenev ala – uus etapp on näiteks käesurumispingid, mida välijõusaalidesse paigaldada.

Tänavasport on Eestis uus, kuid populaarne ja arenev ala.

2016. aastal oldi Pärnusse parajasti rajamas kevadeks esimest võistlusmõõtmetes välijõusaali. Erik otsustas just siis, et tema kodulinnas hakkavad toimuma tänavaspordi võistlused.

Foto: Karmen Kärg

Üks põhiliseks pidepunktiks sai, et võistlused oleksid ausad ning neil oleks oma atmosfäär – mitte lihtsalt „medal pihku ja võid sotsiaalmeedias meid ära täägida“. Edasi jagas ta ideed linnavalitsusega, kust sai rahastuse, Tallinnast bussitäis sportlaseid ja esimesed kohtunikud. Tänavu toimub Kevad Battles kaheksandat korda.

Erik Naissaar. Foto: Karmen Kärg

Kevad Battles võistlused, tegevused ja kava

Näha saab kuute spordiala. Festivalile on oodata mahukas EXPO ja toidutänav, kus on võimalik tutvuda erinevate huvi- ja spordikoolidega, süüa head-paremat, veeta aega lounge’i aladel ning mekkida jäätist.

27.05

  • Kalisteenika vabakavad (Freestyle)
  • Kalisteenika jõu vastupidavus (Strength Endurance)
  • Fitness Challenge
  • Rannajalgpall

28.05

  • Käesurumine
  • Rammusport
  • Rannajalgpall

Kalisteenika vabakavades näeb akrobaatiliste trikkide ja sundasendite sümbioosi kangidel ning rööbaspuudel.

Strength Endurance kujutab endast vastupidavusvõistlust, kus tehakse erinevaid tõmbe- ja pressharjutusi kangil, maas, rööpal, kastil. Voorudest pääseb edasi kahevõistluse kiireim.

Käesurumine toimub rannas teist aastat järjest. Võistluspaika on ehitatud käesurumispink, mille ehituskäiku juhendasid Eesti käesurumisspordi arendajad.

Rammumeeste võistlusseeria Pärnu etapp ja Eesti meistrivõistlused reka sikutamises 

Kaasatud on  kaasaaegne tehnika, partnerid ning meeskond, et läbi viia tuline võistluspäev, mis raputab kõiki Eesti sportlaseid ja korraldajaid. Seeriiavõistluste esimene etapp algab Pärnu rannas. Iga seeriavõistluse korraldaja viib läbi ühe ala Eesti meistrivõistlusena, milleks on valitud rekka sikutamine. Toimuvad ka publikukonkursid, kus pealtvaatajad saavad ennast proovile panna.

Fitness Challenge on uudne spordiala, mida viiakse läbi koostöös Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liiduga. Tegemist on mõõdetava jõuharjutuste jadaga, kus tuleb harjutust sooritada 2 minutit ning siis suundudes 2 minutilisele pausile ning nii läbides 6 harjutust.

  • Sündmus on kõigile tasuta!
Head Uudised GoodNews