1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pärnu abilinnapea Ene Täht Kevad Battles’il: on iga linna suur õnn, et on inimesi, kes selliseid sündmusi korraldavad
Pärnu abilinnapea Ene Täht Kevad Battles’il: on iga linna suur õnn, et on inimesi, kes selliseid sündmusi korraldavad

Pärnu abilinnapea Ene Täht Kevad Battles’il: on iga linna suur õnn, et on inimesi, kes selliseid sündmusi korraldavad

Möödunud nädalavahetusel toimus Pärnu rannas Kevad Battles spordifestival. Suvepealinna keskrannas toimuval festivalil sai näha kuute spordiala 160 sportlase poolt. Pärnu abilinnapea Ene Täht usub, et Kevad Battles’ile tõi inimesi juba kaheksandat korda tagasi just korraldaja ja Eesti kalisteenika ja tänavaspordi liidu president Erik Naissaar. „Sport on see, mis meid kõiki ühendab, kuid see muutub ajas. Neid muutuseid viivad ellu inimesed,“ ütles ta oma peetud kõnes.

Sport on see, mis meid kõiki ühendab.

Ene Täht. Foto: Eriks Biters

Naissaar on öelnud, et soovib, et tänavasport saaks olümpiaalaks. Täht märkis, et unistused ongi täitmiseks. Üks edasiviiv samm oli tema sõnul kalisteenika ja tänavaspordi liidu loomine, et spordiala edasi viia.

Foto: Eriks Biters

Täht ütles kõnes, et tal oli väga hea meel, et on loodud Eesti kalisteenika ja tänavaspordi liit, et väärtustada seda spordiala. „Mu siiras kummardus ja tänu neile, kes sellele kaasa aitavad,“ ütles ta.

Kevad Battles 2023 Ene Täht ja Erik Naissaar. Foto: Eriks Biters

„See on iga linna ja kohaliku omavalitsuse suur õnn, et on inimesi, kes selliseid sündmusi korraldavad. Need on ääretult olulised. Eriti olulised on need Pärnu jaoks maikuus, kui pole veel päris suvehooaeg alanud, aga nii leiavad inimesed tee Pärnuni,“ oli abilinnapeal hea meel.

See on iga linna ja kohaliku omavalitsuse suur õnn, et on inimesi, kes selliseid sündmusi korraldavad.

Foto: Eriks Biters

Tähe üks vastutusala on ka integratsioon. Ka Kevad Battles festivalil võistles mitu Ukraina noort. Täht märkis, et usub, et Pärnu on võtnud ukrainlased hästi vastu. On huvikoole, kus käib palju Ukraina noori, üks neist on Striidikool.

Head Uudised GoodNews