1. Avaleht
  2. Sport
  3. Paraolümpiakomitee treeneriteprogrammi raames tutvustati Rio2016 plaane
Paraolümpiakomitee treeneriteprogrammi raames tutvustati Rio2016 plaane

Paraolümpiakomitee treeneriteprogrammi raames tutvustati Rio2016 plaane

Rio2016TM2014. aastal asus Olympic Entertainment Group (OEG) toetama erivajadustega sportlaste treenereid ning sai Eesti Paraolümpiakomitee treeneriteprogrammi peasponsoriks. OEG toel finantseeritakse programmi kuuluvate treenerite töötasu.

Täna tutvustasid projekti kaasatud treenerid ja Eesti üks edukamaid paraolümpiasportlasi Kardo Ploomipuu OlyBeti spordibaaris Rio2016 paraolümpiaplaane.

2015. aasta peaeesmärgiks on Rio2016 normatiivide täitmine. Ujumises ja kergejõustikus toimuvad maailma meistrivõistlused, lisaks on mitmeid puudepõhiseid tiitlivõistlusi, kuhu norme püüdma minnakse.

“Konkurents on äärmiselt tihe. Minu põhialal, 100m seliliujumises, mahuvad maailma kuus paremat ühe sekundi sisse. Võitjaks tuleb see, kellel õnnestub kõige paremini distantsi lõpetamine,” ütles Kardo Ploomipuu.

“Oleme OEG-le tänulikud treenerite toetusprojekti eest. Kui meil ei ole entusiastlikke treenereid, siis ei saa teha ka plaane tulevasteks paraolümpiamängudeks,” ütles Paraolümpiakomitee president Urmas Paet.

Muuhulgas avas Eesti Paraolümpiakomitee president Urmas Paet OlyBeti spordibaaris Kristiine Keskuses Eesti parasportlaste medalite näituse.

Näha saab Sydney,  Ateena ja Pekingi paraolümpiamängude medaleid ning Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee Euroopa meistrivõistluste medaleid ning ka kurtide olümpiamängude medaleid.

Treeneriteprogrammis osalevad ujumistreenerid Õnne ja Urmo Pollisinski ning Marge Kõrkjas, tennisetreener Alar Milk, ujumis-, pimelauatennise- ja kergejõustikutreener Kristo Ringas ning kergejõustikutreenerid Mallika Koel ja Sergei Matvijenko.

Head Uudised GoodNews