1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otepää rattamaraton meelitab 83 km pikkuse distantsi ja 1000 tõusumeetriga
Otepää rattamaraton meelitab 83 km pikkuse distantsi ja 1000 tõusumeetriga

Otepää rattamaraton meelitab 83 km pikkuse distantsi ja 1000 tõusumeetriga

OtepääOtepää Rattamaratoni pikaaegne eestvedaja Neeme Ernits andis võistluse läbiviimise üle nooremale generatsioonile. Siim Kalda, Margus Mäll ja Marko Koosa on mehed, kes võtsid spordivõistluse korraldamise oma õlule ning plaanivad rattasõpru üllatada uhiuue põneva rajaga, mille pikkuseks on 83 km.

Maratoni lööklause “Raskelt ilus!” võtab Siim Kalda sõnul väga hästi kokku kõik selle, mis sportlasi Otepääl ees ootab. “Kokku on kolm distantsi, millest kõige pikem viib ratturid seiklema meie kandi kõige ilusamatesse paikadesse ning pakub korraliku väljakutse.  Meie soov oli sportlastele tutvustada Otepää kõige iseloomulikumaid kohti, seega said sisse nii Kekkose rajad Käärikul, Väike Munamägi, Kuutsemägi, Meegaste mägi kui ajalooline linnamägi. Viimase osas tegime loa saamiseks koostööd muinsuskaitsjatega,” ütles Kalda ja täpsustas, et rajad on umbes 90 protsendi ulatuses täiesti uued.

“Tõusumeetreid lugesime trassi tehes kokku umbes tuhat, mis on Eesti kontekstis väga palju. Proovile saab end panna nii kiirust arendades kui tehnilistel lõikudel, millest kõige keerulisem on ehk Meegaste mäe juures, kus tuleb sõita kitsaste puude vahel ning muist kiviklibuga kaetud rajal. Mõnusa karastuse pakub ka legendaarne Nüpli oja veetakistus, mis paljudele tuttav. Kõik erinevad raja osad saavad tähistatud nii lintide kui märkidega, et ratturitel võimalikult turvaline oleks,” kinnitas Kalda.

Võistluskeskus, start ja finiš on tänavu toodud Otepää keskväljakule. 17. Otepää Rattamaratoni avatud raja sõit toimub 14. augustil, võistluspäev on planeeritud 20. augustiks.

17. Otepää Rattamaratoni soodusregistreerimise esimene voor kestab kuni 10. augusti hilisõhtuni ning teine voor kuni 17. augustini.

Vaata lisa www.rattamaratonid.ee veebilehelt või Eesti Maastikurattasarja Facebookist.

Head Uudised GoodNews