1. Avaleht
  2. Sport
  3. Medalid said kaela kõik tänavused Eesti meistrid purjetamises
Medalid said kaela kõik tänavused Eesti meistrid purjetamises

Medalid said kaela kõik tänavused Eesti meistrid purjetamises

Täna lõppes purjetamise Eesti meistrivõistluste sarja finaaletapp Tallinna Nädala regatt.

Formula purjelaual tuli meistriks nii üld- kui ka seeniorite arvestuses 48-aastane Martin Ervin (pildil). Üldarvestuse 2. koht kuulub Tristen Erik Kivile ja 3. koht 55-aastasele Neeme Truumehele, kes oli parim veteran. Naistest oli sarjas edukaim Elena Lass.

Eesti meistrivõistluste sarja võitis Techno 293 Minim U13 klassis Karl Sören Tamm, teiseks tuli Liisa Marii Kalk ja kolmandaks Bertha Kivistik.

Eesti meistrivõistluste lõpparvestuses moodustavad Techno 293 Junior U15 klassis esikolmiku Jakob Heinrich Tuubel, parim tüdruk Sofia Hämäläinen ja Emma Viktoria Millend.

Eesti meistrivõistluste sarja kokkuvõttes moodustavad Techno 293 Youth U17 klassi esikolmiku Joonas Mik, Alan Mitšulis ja Romek Roolaht.

Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes said 29er U21 klassis nii üld- kui ka tüdrukute arvestuse kulla Helen Pais ja Helen Ausman, üldarvestuse hõbeda Kaarel Paal ja Thor Kaspar Marvet ning pronksi Katariina Roihu ja Johanna Triinu Kažjava.

RS Feva U18 klassi Eesti meistriteks tulid üld- ja tüdrukute arvestuses Romi Safin ja Britta Maipuu, 2. koha saavutasid Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu ning 3. koha Mia Marin Lilienthal ja Richard Marcus Arge. U14 arvestuse esikoht kuulub Loreta Sultsile ja Hanna Viktoria Vainole.

Meistrivõistluste sarja võitsid klassis 49er Juuso ja Henri Roihu. Teiseks tulid Lenart Kivistik ja Taavi Siilbek ning kolmandaks Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter.

Meistrivõistluste kulla võtsid F18 klassis Andres Laul ja Ain Roosma. Hõbe kuulub Siim Maivelile ja Kristjan Kookmaale ning pronks Lauri Liipale ja Kristjan Kotkasele.

Eesti meistrivõistluste  esikoht kuulub Laser Standardil Georg Haudile Tavo Annuse ja Bo Aaron Kooseri ees. U21 arvestuse võitja on Annus.

Meistrivõistluste sarja esikolmik on Laser Radialil nii naiste kui ka U21 tüdrukute arvestuses Liis Annus, Elisa Tamm ja Brigitta Paasalu. Avatud arvestuses oli nii parim naine kui ka U21 tüdruk lätlanna Estere Kumpina. U19 arvestuses sai esikoha Silver Vahstein Peeter Kaju ja Johannes Hubert Pukki ees.

Tallinna Nädalal Eesti meistrivõistluste sarja väliselt võistelnud 470 klassis võtsid selle klassi võitjatele kuuluva uhke rändauhinna vastu Jakob Haud ja Märten Mikk. Teise lõpptulemuse tegid Hugo Rasmus Vaino ja Uko Rasmus Tiidemann ning kolmanda Alari Lagle ja Siim Jõeväli.

Head Uudised GoodNews