1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kaido Leesmann eesmärkide seadmisest – eesmärgid aitavad motivatsiooni kõrgel hoida
Kaido Leesmann eesmärkide seadmisest – eesmärgid aitavad motivatsiooni kõrgel hoida

Kaido Leesmann eesmärkide seadmisest – eesmärgid aitavad motivatsiooni kõrgel hoida

Jõutõstmise maailmameister ja SK Reval Sport jõusaali peatreener Kaido Leesmann on esimene eestlane, kes surus ametlikult 300 kilogrammi rinnalt. Kaido on 54 kordne Eesti meister, 5 kordne Euroopa meister ning kokku on püstitanud 122 Eesti rekordit. Lisaks on Kaido ka 26 kordne Eesti meister kabes ja omab kabes rahvusvahelise suurmeistri tiitlit. Kaido õpetab kõikidele noortele sportlastele, et pole olemas otseteed, kus kahe aastaga saad samad tulemused, mille nimel keegi teine on teinud tööd kakskümmend aastat. „See kõik võtab aega,“ sõnab ta.

Pole olemas otseteed, kus kahe aastaga saad samad tulemused, mille nimel keegi teine on teinud tööd kakskümmend aastat. Kõik võtab aega!

Kaido Leesmann. Foto: Karen Härms

Eesmärgid aitavad motivatsiooni kõrgel hoida

Kaido tõdeb, et eks temalgi on olnud elus aegu, kus on endale öelnud, et ta ei viitsi ja tahaks hoopis käega lüüa. Siis on ta aga endale meelde tuletanud, et vihmastele päevadele järgnevad päikeselised päevad – tuleb lihtsalt kannatlik olla. „Kui sul pole elus eesmärke, siis mille nimel sa üldse elad,“ leiab ta.

Vihmastele päevadele järgnevad päikeselised päevad – tuleb lihtsalt kannatlik olla.

Kaido Leesmann. Foto: Karen Härms

Kaido ise on harjunud elama eesmärkidega – ühest eesmärgist teiseni. Ja siis võtab uue. „Eesmärgid aitavad mul motivatsiooni kõrgel hoida. Väga raske on teha sporti või püüda midagi, kui sa ei tea täpselt, mida sa püüad. Olen üritanud seada endale väga mõõdetavaid eesmärke,“ sõnab ta.

Üks asi, mida Kaido on treeningutes juurutab on see, et trennisaalis ei ole selliseid staare, kes istuvad jalg üle põlve ja keda teenindatakse – kõik aitavad kõiki. „Usun, et tänu sellele printsiibile meie klubi edukalt eksisteeribki. Pole vahet, kui vana sa oled, mis tulemusi sa teed, sa oled ikkagi kellegi jaoks abimees, sekretär, teenindaja… Ainult niimoodi saame me omi asju teha,“ selgitab ta ja lisab, et igaüks, kes trenni tuleb, peab ise endale selgeks tegema, mis on tema reaalne eesmärk ja milleni ta jõuda soovib.

Tervisliku eluviisi ABC

Lõpetuseks jagab Kaido ka tervislikuma eluviisi ABC-d. „Kui inimene hoiab mingisugustest põhilistest printsiipidest kinni, näiteks sööb regulaarselt ja kindlate kogustega, siis sellest tegelikult piisab. Tervislikuma eluviisi ABC on: regulaarne ja tasakaalustatud toitumine, treeningud ja taastumine. Kui me ei puhka, siis teeme organismile karuteene. Me ei ehita midagi üles, vaid lõhume seda. Vahel kiputakse idealiseerima, et teen ju kõik õigesti, miks asjad ei muutu. Kui üles kirjutad, näed täpselt ära, mida sa tegid ja mida ei teinud. Kui oled nädal aega enda vastu aus olnud, oskab ka spetsialist kõrvalt analüüsida ja nõu anda, mida teha,“ annab ta nõu.

Head Uudised GoodNews