1. Avaleht
  2. Sport
  3. Icourt on esimene spordiriietele spetsialiseerunud Eesti kaubamärk
Icourt on esimene spordiriietele spetsialiseerunud Eesti kaubamärk

Icourt on esimene spordiriietele spetsialiseerunud Eesti kaubamärk

Eesti disain sai uue kategooria – spordiriided, mis sobivad tennise, golfi, padeli ja sulgpalli mängimiseks. Tegemist on esimese Eesti kaubamärgiga, mis on spetsialiseerunud ainult spordiriietele.

Tähelepanelik tennisejälgija märkas Kaia Kanepit Eestis toimunud ITF-i turniiril novembri alguses mängimas uue riietusega, milleks oli Icourti seelik tema endanimelisest kollektsioonist. Rõivafirma kõik kollektsioonid on nimetatud maailma tipptennisemängijate järgi: nii võib näiteks naistekollektsioonis leida Steffi, Kimi, Simona, Iga ning loomulikult Kaia ja Aneti mudelid. Kokku on esialgu 11 naiste- ja kaks meestekollektsiooni.

Eesti tenniseriiete disainerid lubavad iga paari kuu tagant lisa. Nii on tulema ka muid riideid kui pluusid, seelikud, kleidid ja püksid.

Eesti disain, Itaalia kangas

Icourt on Eestis asutatud esmaklassiline tenniseriietebränd, mis ühendab endas stiili, lihtsuse ja jätkusuutlikkuse. Ettevõte keskendub puhastele lõigetele ja lihtsale disainile, et luua minimalistlikke, kaasaegseid ja ajatuid mudeleid, mis toetavad vastutustundlikku ja aeglast moodi. Kõik kollektsioonid on valmistatud kvaliteetsest Itaalia kangast (Oeko-Tex). Icourt esindab populaarset disainitrendi no-brand; nii ei ole riietel silmapaistvaid logosid – kes teab, see teab.

Oluline nüanss on ka prügivabadus. Rõivastelt ei pea eemaldama silte ega nööre ning ka pesuetikett toote sees on trükitud väga pehmele kangale. Rõivad on aga pakendatud kotti, mida on mugav edaspidi kasutada näiteks rätiku või tossupaari tarbeks.

Tennisistide loodud

„I“ ja „court“ nimes sümboliseerivad parimat mina väljakul. Parima minani jõudmiseks läks kaks aastat. Sellise kindla sõnumi taga on neli eestlannat, kes ühendasid 2019. aastal oma kaks kirge – tennise ja disaini. Nii teati täpselt, mis on nende alade riiete juures oluline, modelleeriti, mängiti, parandati ja nüüd saab kinnitada nende alade väljakul parima mina esiletoomist, hästiistuvalt ja stiilselt.

Tegemist on üdini Eesti-keskse ettevõttega, sest kõik kollektsioonid valmivad Eestis, Eesti tehnoloogide ja konstruktorite abil, ning mis kõige olulisem, päris tennisemängijate soovituste põhjal. Lisaks soovib ettevõte maksimaalselt ära kasutada ka Eesti talente: modelle, mängijaid, fotograafe, tehnolooge, konstruktoreid, õmblejaid, disainereid ja brändinõustajaid.

Head Uudised GoodNews