1. Avaleht
  2. Sport
  3. GoodNews eksklusiiv! Kevin Renno: meie eesmärk pole kõigist sportlasi teha, poksi peab saama ka hobina harrastada
GoodNews eksklusiiv! Kevin Renno: meie eesmärk pole kõigist sportlasi teha, poksi peab saama ka hobina harrastada

GoodNews eksklusiiv! Kevin Renno: meie eesmärk pole kõigist sportlasi teha, poksi peab saama ka hobina harrastada

GoodNews
GoodNews toimetus Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias taipoksi trenni katsetamas

Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemias jätkub tänavu poksihooaeg, millest pool jäi juba selja taha. Kool leidis uued ruumid, sportlased on edukad, tippu pürivad ning seal püsivad Andra Aho, Mirkko Moisar, Hendrik Themas, Astrid Johanna Grents ja Karl-Joonatan Kvell, treeninguhuviliste arv kasvab ning akadeemia läheb ülesmäge — mida aga arvab möödunud poolaastast, eesmärkide täitumisest ning uutest võimalustest ja lootustest akadeemia looja Kevin Renno?

Võitlusspordi Akadeemia vahetas sügisel nime, te avasite uued treeningsaalid. Kuidas on külastajaid ning millised on selle aasta eesmärgid?

Uute saalidega võib esimese poolaasta põhjal rahul olla. Tegelikult isegi ei oodanud, et saame need saalid nii kiirelt käima, see kõik võtab ju aega. Esimene hooaeg on alati sisseelamiseks, meil on veel tohutult suur töö teha ja pikk tee veel käia, et need saalid oleksid nii sportlaste kui klientide poolelt sama edukad, nagu koduseks saanud Sparta spordiklubi.
Meie üks suund on see, et me tahame pakkuda võitlussporti treeningvõimalusena tavainimestele ning erinevatele vanuseklassidele. Sportlasi tuleb ja läheb, aga meie eesmärk ei ole see, et neist, kes tulevad trenni, peaksid saama sportlased. Inimesed peavad saama seda ka hobina harrastada.
Sellel hooajal on meil veel mõned suured võistlused tulemas. Üks tähtsamaid on kindlasti taipoksi maailmameistrivõistlused Valgevenes, mis tulevad kindlasti järjekordselt väga kõrge tasemega, kuna taipoks on Valgevenes äärmiselt populaarne. Valgevene on olnud MM-idel läbi aegade üks edukamaid riike, Tai järel loomulikult. Kõige suurem projekt on ehk minu eesmärk tuua Eestisse vähemalt üks või kaks uut treenerit Taist ning tegelikult on meil kaks huvilist ka juba olemas. Kohe kui Eesti meistrivõistlused on korraldatud, siis ma arvatavasti sõidan üheotsapiletiga Taisse nendega kohtuma ja lepinguid sõlmima.

Treeningud tavainimesele, lastest vanemate inimesteni välja ja profisport on siiski kaks täiesti erinevat asja?

Jah, täpselt samamoodi viljeleme me seda oma klubis. On treeningrühmad profisportlastele ning erinev treening algajatele ja harrastajatele, kes teevad seda oma lõbuks.

Milline põhimõtteline vahe on profi- ning algajate treeningutel?

Profitreeningus on kindlasti rohkem füüsilist kontakti, mida algajad ning tavaharrastajad pelgavad. Alguses on see loomulik, et inimesed seda pelgavad, kuna nad ei tunne veel hästi tehnikat. Kuid üldiselt, kui inimesed jäävad antud alaga tegelema, siis neile hakkab kontakt just meeldima. Nad soovivad ennast katsetada, tahavad näha, mida nad on õppinud, milleks nad on suutelised. Inimeste soovid ja harjumused muutuvad ajaga.

Kes on need tippsportlased, kelle üle te eriti suurt rõõmu tunnete, ootate nendelt sel aastal häid tulemusi ja kes võiks ka teistele eeskujuks olla?

Kindlasti Mirkko Moisar, elan tema comeback`ile väga kaasa. Loomulikult Hendrik Themas, sest mind huvitab tõsiselt, kui kaugele ta on valmis jõudma ning kui kauaks tal seda energiat ning sisu jätkub, mis temas praegu on — muidugi ma ise usun, et jätkub kauaks. Endiselt on meie suureks trumbiks siiani väga hästi esinenud ja juba arvestatavate kogemustega naisvõitleja Andra Aho. Meil on veel tublisid sportlasi, näiteks Astrid Johanna Grents, kellelt me varsti näeme esimest poolprofimatši. Samuti Karl-Joonatan Kvell, Pärnu poiss, kes tuli Tallinnasse Ülikooli ning liitus meie poksiklubiga. Ta on kõigest 21-aastane ning treeningutele keskendunud noormees, kes soovib samuti kaugele jõuda.

Monika Kuzmina Peatoimetaja