1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD! Eesti curlingupaar saavutas MMil olulise võidu
FOTOD! Eesti curlingupaar saavutas MMil olulise võidu

FOTOD! Eesti curlingupaar saavutas MMil olulise võidu

Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Rootsis toimuvatel segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel võitis Eesti curlinguvõistkond otsustavas mängus võistluse favoriidiks peetavat Šotimaad punktidega 9:7.

Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver sõnas, et võita MMil curlingu sünnimaad Šotimaad on suur ja ajalooline saavutus. “Võrdlen seda naiste võistkonna saavutusega 2014. aasta EMil kui Eestil õnnestus alistada 2013. aasta maailmameistreid,” ütles Randver.

Mängu vaheajale mindi viigiseisul 3:3, kuid 5. voorus õnnestus Eestil võtta 4 punkti. Järgmises kahes voorus võtsid šotlased kummaski 2 punkti ja otsustavasse vooru mindi viigiseisult 7:7, kusjuures Eestil oli kasutada viimase viske eelis. “Enne Marie Turmanni viimast viset oli šotlaste kivi parem, kuid Marie väljavisete protsent mängus oli 100% ja Eesti noorsportlane ei eksinud ka oma viimasel otsustaval väljaviskel,” kirjeldas Randver.

Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

“Eesti vääris kindlasti võitu. Nii nagu Venemaa kasutas oma viimase kivi eelise meie vastu ära viigiseisult viimases voorus, kasutasime meie oma võimaluse ära Šotimaa vastu. Ainult sellistes mängudes saavadki mängijad kasvada ja areneda ning kogemusi hankida, sest tipus mängides hakkavadki oluliseks saama mängu lõppude realiseerimised,” tõi Randver välja. Ta lisas, et Marie Turmann ja Harri Lill näitasid, et võivad hea mängu korral võita kõiki vastaseid ning võit andis ka meeskonnaliikmetele usku juurde. MMil alistas Eesti võistkond nii Tšehhi kui ka Šotimaa võistkondi, kes asetsevad maailmaedetabelis Eestist kõrgemal. Tšehhile kuulub 7. koht, Šotimaale 13. koht ja Eesti võistkond hoiab 14. positsiooni.

Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti saavutas väga olulise võidu oma alagrupi hetkeseisu silmas pidades. Eestil on nüüd alagrupis jäänud mängida kahe vastasega ning võitude korral kvalifitseerub Eesti curlingupaar edasi järgmisesse vooru. Randver märkis, et Eesti võistkonna edasipääs on nüüd sportlaste enda kätes. Täna õhtul mängitakse kell 18.45 Walesi vastu ja homme hommikul kell 9.00 Katari vastu.

Oma alagrupis jagab Eesti võistkond teist kohta Venemaaga kolme võidu ja ühe kaotusega. Alagrupi esikohta hoiab Tsehhi nelja võidu ja ühe kaotusega.

Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eestit esindavad segapaaris-curlingu maailmameistrivõistlustel Marie Turmann ja Harri Lill. Eesti võistkonna treeneriks on tunnustatud šotlasest treener Brian Gray. Järgmine mäng toimub homme Šotimaa võistkonna vastu.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Head Uudised GoodNews