1. Avaleht
  2. Sport
  3. Estonia kontserdisaalis selgusid parimad jalgpallurid
Estonia kontserdisaalis selgusid parimad jalgpallurid

Estonia kontserdisaalis selgusid parimad jalgpallurid

15. detsembril selgusid Estonia kontserdisaalis galal Eesti parimad jalgpallurid.

Eesti aasta parimaks meesjalgpalluriks valiti kuuendat aastat järjest Ragnar Klavan. 34-aastane Klavan mängib Itaalia kõrgliigas Cagliari Calcio ridades. Tema jaoks on tegu seitsmenda parima jalgpalluri tiitliga viimase kaheksa aasta jooksul (2012, 2014-2019). Parim meesjalgpallur selgitati välja Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi (EJAK) ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ringküsitluses. Parimat meesjalgpallurit tunnustavad eriauhinnaga Betsafe ja Nordica.

Hääletuse tulemused:

1. Ragnar Klavan 126 (30 esikohta)
2. Konstantin Vassiljev 110 (19)
3. Karol Mets 88 (11)
4. Erik Sorga 36 (5)
5. Sergei Lepmets 12 (1)
6. Gert Kams 7
7. Ats Purje 5
8. Taijo Teniste 4
9. Sergei Zenjov 3
10.-11. Joonas Tamm, Mattias Käit 2
12. Henrik Ojamaa 1

Aasta parimaks naisjalgpalluriks nimetati Eesti koondise ja Ungari kõrgliigaklubi Ferencváros kaitsja Inna Zlidnis, kes tuli sel aastal Ungari meistriks ja karikavõitjaks. Eesti naiste koondist esindas kaitsja sel aastal 11 korral ja jõudis kevadel 75. mänguni. Parim valiti tavapäraselt ringküsitluses, kus osalesid ajakirjanikud, jalgpallijuhid ja treenerid, kokku 11 hääletajat. Aasta parimat naisjalgpallurit tunnustasid eriauhindadega Betsafe ja Nordica.

Eesti aasta meesjuunioriks valiti Premium liiga suurim väravakütt Erik Sorga. 20-aastane Sorga tegi tänavu Tallinna FC Flora särgis suurepärase hooaja, kui lõi kõrgliigas 31 väravat ja krooniti Floraga Eesti meistriks. Juunikuus tegi ta Põhja-Iirimaa vastu debüüdi A-koondises ja lõi sügisel EM-valikmängus Valgevene vastu ka värava. Parimat juuniorit tunnustas eriauhinnaga Nordica, lisaks pälvisid Sorga ja tema treener Jürgen Henn EOK rahalise preemia.

Eesti aasta parimaks juunioriks valiti Tallinna FC Flora ja naiste koondise ründaja Mari Liis Lillemäe. 19-aastane Lillemäe tuli FC Floraga Eesti meistriks, karika- ja superkarika võitjaks ning teenis Balti liigas hõbemedali. Meistriliigas jäi Lillemäe arvele 14 väravat, Balti liigas oli ta resultatiivne kahel korral ja karikavõistlustel sai kirja kolm tabamust. Eesti naiste A-koondises on ta tõusnud üheks põhimängijaks ja sai sel aastal kirja 11 mängu. Traditsiooniliselt valis parima juuniori kandidaadid naiste koondise peatreener, kelle nimetatud mängijate hulgast tegi lõpliku valiku jalgpalliliidu juhatus. Parimat naisjuuniorit tunnustas eriauhinnaga Nordica, lisaks pälvis ta jalgpalliliidu rahalise preemia.

Liigade parimad mängijad valitakse traditsiooniliselt meeskondade peatreenerite hääletusel, kes nimetasid oma esikolmikud: esikoht teenis 3, teine koht 2 ja kolmas koht 1 punkti. Hääletada ei saanud oma võistkonna mängijate poolt.

Premium liiga lõppenud hooaja parimaks mängijaks valiti Konstantin Vassiljev (FC Flora). Eesti meistriks kroonitud Vassiljev sai Premium liigas kirja 32 mängu, mille jooksul lõi poolkaitsja 12 väravat ja andis 17 resultatiivset söötu. Selle tulemusena hääletasid Vassiljevi parimaks nii Soccernet.ee lugejad kui ka Premium liiga peatreenerid. Premium liiga parimale mängijale pani eriauhinna välja Ramirent.

Naiste meistriliiga hooaja parimaks mängijaks valiti Tallinna FC Flora ründaja Katrin Loo. Sel hooajal Flora eest 36 tabamust kirja saanud Loo oli ühtlasi ka liiga parim väravakütt. Parima valimisel osalesid meistriliiga peatreenerid ja kaptenid. Oma võistkonna mängijate poolt ei olnud lubatud hääletada. Meistriliiga parimat mängijat tunnustas eriauhinnaga Sportland.

Esiliiga lõppenud hooaja parimaks mängijaks valiti peatreenerite hääletusel TJK Legioni poolkaitsja Denis Vnukov. 28-aastane Vnukov aitas Legioni kindla esiliiga võiduni, misläbi tulevaks aastaks ka pääse Premium liigasse teeniti. Vnukovi nimele jäi 11 väravat. Samuti sai ta hooaja lõpus kaptenina pea kohale tõsta liiga võitjakarika. Esiliiga parimale mängijale pani eriauhinna välja Jalajälg.

Esiliiga B lõppenud hooaja parimaks mängijaks valisid treenerid Vändra Vapruse ründaja Martin Pärna. 21-aastane Pärn lõi lõppenud hooajal 37 väravat, misläbi ta Vändra Vapruse liiga 2. kohani aitas. Ühtlasi kindlustasid Vändra mehed seeläbi pääsu aste kõrgemale esiliigasse. Esiliiga B parimale mängijale pani eriauhinna välja Jalajälg.

Albert Vollrati nime kandva aasta treeneri auhinna teenis Tallinna FC Flora meeskonna juhendaja Jürgen Henn, kelle käe all krooniti FC Flora meeskond sel hooajal Premium liiga võitjaks ja Euroopa liigas jõuti teise eelringi. Albert Vollrat (1903-1978) oli Eesti koondise esimene eestlasest peatreener. Eriauhinnad aasta parimale treenerile panid välja Betsafe ja Nordica.

Head Uudised GoodNews