1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti sai saalihoki MM-il Tšehhis 10. koha
Eesti sai saalihoki MM-il Tšehhis 10. koha

Eesti sai saalihoki MM-il Tšehhis 10. koha

Brnos 29. augustil lõppenud saalihoki U-19 maailmameistrivõistlustel saavutas Eesti koondis 10. koha.

Eesti noored kuulusid alagruppi Sloveenia, Ungari ja Belgiaga. Avakohtumises võitis Eesti 6:2 Belgiat, seejärel viigistati Sloveeniaga 5:5 ja saavutati lõpuks võit alagrupis. „Võit alagrupis oli meile kõige positiivsem elamus,” ütles peatreener Marko Saksing.

Eesti kaotas siis Slovakkiale ja lõpuks 9. koha mängus 3:6 Taanile. Kohtumise parimaks tunnistati Rasmus Randoja, kes lõi ühe värava. Väravaid kohtumises taanlastega lõid ka Ander Sikk (söötja Sten Metsar) ja Karl-Eerik Kukk (söötja Rome-Andro Moora).

„Üldiselt võib rahule jääda. 10 poissi saavad vanusega sellest koosseisust ka järgmises tsüklis osaleda. Viimasel kolmandikul olidki just nemad need, kes skoorisid. Ehk siis 2005. aastal sündinud, seega kolm aastat eapiirist nooremad,” ütles Saksing pärast kohtumist Taaniga Eesti Saalihokiportaalile.

„Tugevate saalihokimaadega on ikka piisavalt raske mängida,” märkis Saksing usutluses Vooremaale. Tema sõnul sai Eesti koondis ka võrdlemisi hilja teada võimalusest mängida Brnos.

Eesti koondise tuumiku moodustasid Jõgeva spordiklubi Tähe mängijad Rasmus Randoja, Rome-Andro Moora, Margus Rosin, Karl-Eerik Kukk, Oliver Heljand, Kristo Voitk, Sten Metsar ja Marten Teppan. „Tänan Eesti ja eriti Jõgevamaa spordihuvilisi, kes meie mängudele kodus kaasa elasid ja sotsiaalmeedias positiivsete kommentaaridega toetasid,” sõnas Saksing.

Autor: Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews