1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti rattaeliit elab ja treenib Gironas
Eesti rattaeliit elab ja treenib Gironas

Eesti rattaeliit elab ja treenib Gironas

Mitmed Eesti jalgratturid elavad ja treenivad Hispaanias imearmsas linnas Girona, kirjutab Eesti Jalgratturite Liit.

Gironas on juba aastaid elanud näiteks Tanel Kangert (EF Education First Pro Cycling), kelle perekond kolis sellest aastast samuti sinna. Varem jagas Kangert aastaid elupinda Alo Jakiniga (valitsev Eesti meister maanteerattasõidus).

Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) ja Martin Laas (uuest aastast Bora-Hansgrohe) on juba aastaid elukaaslased. Samuti elab Gironas Eesti üks parimaid maastikurattureid Peeter Pruus (Torpado-Südtirol-International MTB Pro Team).

Kõik mainitud ratturid toovad põhjusena välja Girona suurepärase kliima, suurepärased rattateed ja nende mitmekülgsuse (on nii mägesid kui ka tasast pinda), hea ühenduse teiste Euroopa riikidega, soodsa hinnaklassi ja head elutingimused.

„Kuigi kahjuks lõpetati sellest aastast otselennud Girona ja Tallinna vahel, on sellest hoolimata Gironast lihtne teistesse Euroopa riikidesse reisida. Boonus selle linna puhul on alati see, et saab rahvuskaaslaste ja sõpradega igapäevaselt treenida ja seda kõike suurepärastes tingimustes,“ kommenteeris Räim valitud elukoha eeliseid.

Maailmanimedest elavad Gironas näiteks eraldistardi maailmameister Rohan Dennis (Bahrain-Merida), Robert Gesink (Lotto NL-Jumbo), Kangerti tiimikaaslane Michael Woods, Toms Skujiņš (Trek-Segafredo), Daniel Martin (UAE Abu Dhabi) jt.

 

Head Uudised GoodNews