1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti pääses Davis Cupi üleminekumängudele
Eesti pääses Davis Cupi üleminekumängudele

Eesti pääses Davis Cupi üleminekumängudele

Ateenas lõppenud Davis Cupi Euroopa tsooni III grupi turniiril võitis Eesti alagrupi ja kaotas esikohakohtumises Poolale.

Eesti tagas pääsu Euro-Aafrika II grupi üleminekumängudele juba üleeile, kui oli tabelisse saanud kaks võitu. Avakohtumises alistati Põhja-Makedoonia 3:0 ja seejärel Montenegro 3:0. Eilses viimases alagrupikohtumises saadi magus 2:1 võit Läti üle.

Alagrupi võitjana oli tänaseks vastaseks teise alagrupi võitnud Poola. Poolakate esireket on Hubert Hurkacz (ATP 36) ja ka teine mängija Kamil Majchrzak (ATP 84) kuulub esisajasse. Lisaks on meeskonnas paarismängule spetsialiseerunud Lukasz Kubot, kelle edetabelikoht paarismängus on maailmas 4.

Kapten Ekke Tiidemann andis varasematel päevadel rohkem koormust saanud Jürgen Zoppile ja Vladimir Ivanovile puhkust ja saatis üksikmängudes väljakule Kenneth Raisma (ATP 1014) ja Kristjan Tamme (ATP 886). “Noorematel poistel oli täna hea võimalus ennast proovile panna Top 100 mängijate vastu ja näha, kus nad mänguliselt asetsevad nendega võrreldes,” põhjendas kapten valikut.

Raisma kaotas Majchrzakile 0:6, 2:6 ja Tamm Hurkaczile 1:6, 5:7. “Ilm oli täna muidugi väga tuuline ja keeruline oli oma parimat näidata. Sellegipoolest mängis Kristjan väga võrdse teise seti ja andis tugeva lahingu Poola esinumbrile,” kiitis Tiidemann. Alles viimases Tamme pallingugeimis murdis Hurkacz 6:5 ette. Järgmises geimis vormistas poolakas võidu kolmandal matšpallil.

“Kindlasti oli turniir Eesti jaoks edukas: saavutati edasipääs, mis oli ka eesmärk,” ütles kohapeal Eesti koondisele kaasa elanud peasekretär Allar Hint. “Vaatamata võrdsele grupile suutsid poisid näidata head tennist läbi nädala. Võime olla uhked nende üle!” Panuse edasipääsuks andis ka loos, sest alagrupikohtumistes õnnestus vältida Kreekat ja Poolat, kus mängivad esisaja tennisistid.

Lisaks Eestile, Poolale, Kreekale ja Lätile kvalifitseerusid 2020. aastal toimuvatele II grupi üleminekumängudele Aafrika III grupi turniiri võitnud Tuneesia ja Keenia. Vastasteks on Euro-Aafrika II grupi kaotaja-meeskonnad. Zimbabwe kaotas Rumeeniale, Maroko Leedule, Bulgaaria Lõuna-Aafrika Vabariigile, Egiptus Sloveeniale, Gruusia Norrale ja Taani Türgile.

Head Uudised GoodNews