1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti meistriteks segapaaride kurlingus tulid neljandat aastat järjest Marie Turmann ja Harri Lill
Eesti meistriteks segapaaride kurlingus tulid neljandat aastat järjest Marie Turmann ja Harri Lill

Eesti meistriteks segapaaride kurlingus tulid neljandat aastat järjest Marie Turmann ja Harri Lill

Eesti segapaaride kurlingu meistrivõistluste finaalis kohtusid tiitlikaitsjad Marie Turmann ja Harri Lill ning Triin Madisson ja Karl Kukner.

Esimene finaalmäng lõppes tiitlikaitsjatele kaotusega 5:6, teine ja kolmas mäng aga tiitlikaitsjate kasuks 7:2 ja 8:5. Kolmanda koha saavutasid Liisa Turmann ja Siim Sein.

“Kindlasti on tunda, et meistrivõistluste tase on tõusnud ja selle üle on väga hea meel. Meistrivõistlustel oli meil mitu tugevat vastast. Kindlasti peab kiitma finaalivastaseid. Eesti Curlingu Liidu peatreener Derek Brown on head tööd teinud,” ütles Harri Lill.

Marie Turmann ja Harri Lill on taganud Eesti esindajatena pääsu eelseisvatele segapaaride kurlingu maailmameistrivõistlustele. Panused on Eesti jaoks MM-il kõrged, sest osalejatel on võimalik teenida 2022. aasta Pekingi taliolümpiamängude kvalifikatsioonipunkte. Kurlingu MM segapaaride arvestuses toimub hetkeseisuga Šotimaal 24. aprillist 1. maini.

Varasemalt on jagatud taliolümpia kvalifikatsioonipunke kahe järjestikuse MM-i kokkuvõttes. Pandeemia leviku tõttu 2020. aasta MM tühistati ja sel korral jagatakse kvalifikatsioonipunkte ühelt otsustavalt MM-ilt. Kui MM-ilt kvalifikatsioonipunke koguda ei õnnestu, siis on Eestile koht tagatud ka olümpiamängude kvalifikatsioonis, mis on planeeritud 2021. aasta detsembrisse.

Head Uudised GoodNews