1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti kogukonnakeskustesse rajatakse üle 12 välijõusaali
Eesti kogukonnakeskustesse rajatakse üle 12 välijõusaali

Eesti kogukonnakeskustesse rajatakse üle 12 välijõusaali

Foto: Pixabay.com

Eesti Olümpiakomitee ja Coca-Cola plaanivad projekti „Liikumine teeb erksaks“ raames liikumisharrastuse ja õuespordi arendamiseks rajada kogukonnakeskustesse üle Eesti 12 välijõusaali, kus võimalikult paljud inimesed saaksid neid juba alates juunikuust tasuta aktiivseks liikumiseks kasutada.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul pakuvad välijõusaalid meeleolukat ja tervislikku vaheldust teistele liikumisviisidele. „Välijõusaali on lihtne kasutada igaühel ning see pakub jõukohaseid liikumisvõimalusi nii lastele kui ka igas vanuses täiskasvanutele. Füüsiline aktiivsus aitab kaasa nii keha tervisele kui ka vaimu erksusele ning ühtlasi on välijõusaalid hea võimalus veeta üheskoos värskes õhus aktiivset kvaliteetaega. Loodame, et kohalikud omavalitsused tulevad meie initsiatiiviga kaasa sama entusiastlikult kui meie ise,“ ütles Sõõrumaa.

Coca-Cola Baltikumi avalike suhete juht Nele Normak avaldas heameelt Coca-Cola Fondi ja Eesti Olümpiakomitee koostöö jätkumise üle. „Selle koostöö raames saavad tänavu mitmed kohad üle Eesti moodsad välijõusaalid, mis aitavad inimestel aktiivsemad olla ja pakuvad uusi võimalusi värskes õhus liikumiseks,“ ütles Normak.

Välijõusaalid on plaanitud kohtadesse, kus liigub palju inimesi, näiteks pargid, linnaväljakud, kaubanduskeskuste esised, bussi- või rongipeatused jms. Välijõusaalid tulevad roostevabast terasest ning hakkavad laiuma orienteeruvalt 81-ruutmeetrisel pinnal. Toetusfondi maht on 38 500 eurot ning kokku on plaanis rajada 12 välijõusaali.

Täna kuulutasid EOK ja Coca-Cola Fond välja konkursi kohalikele omavalitsustele välisjõusaalide taotlemiseks. Kriteeriumid, mille alusel tulevased jõusaalide asupaigad välja valitakse, on muuhulgas välijõusaali plaanitav asukoht ja asukoha valiku põhjendus, selles asukohas päeva jooksul liikuv keskmine külastajate arv ning projekti lisaväärtus kogukonnale. Välijõusaalid paigaldab EOK, kes annab need seejärel üle kohalikele omavalitsustele. Jõusaali paigaldamise koha ettevalmistamise ja hiljem korras hoidmise eest vastutab kohalik omavalitsus.

Taotlusi saavad kohalikud omavalitsused kuni 30. aprillini esitada SIIN. Täpsema juhendi ja jõusaalide tehnilised nõuded leiab Eesti Olümpiakomitee kodulehelt.

Võitjad valib EOK moodustatud komisjon. Konkursi tulemused tehakse teatavaks hiljemalt 15. mail. Jõusaalid on plaanis paigaldada juunis 2018.

„Liikumine teeb erksaks“ on 2016. aastal alguse saanud Coca-Cola Fondi ja Eesti Olümpiakomitee koostööprojekt, mille raames toetatakse üle-eestiliste liikumisprogrammide läbiviimist. Kolme aastaga on „Liikumine teeb erksaks“ panustanud Eesti liikumisharrastusse kokku juba 139 000 eurot.

Head Uudised GoodNews