1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti curlingunaiskond tegi maailma edetabelis võimsa tõusu
Eesti curlingunaiskond tegi maailma edetabelis võimsa tõusu

Eesti curlingunaiskond tegi maailma edetabelis võimsa tõusu

Eesti curlingunaiskond tegi maailma edetabelis võimsa tõusuEesti naiskond tõusis maailma curlingu edetabelis kõigi aegade kõrgeimale, 17. kohale. Maailma edetabelis tõusid Eesti sportlased kolme koha võrra.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul oli Eesti curlingu naiskonnal edukas aasta. „Eesti sportlaste 17. koht maailma edetabelis on tubli saavutus, seda enam, et meie curlingu naiskonna tõus on suurim kõikidest maadest,“ sõnas Randver.

Eesti curlingu naiskonda kuuluvad Marju Velga, Küllike Ustav, Helen Nummert, Marie Turmann ja kapten Maile Mölder. Edu tõid Eesti naiskonnale Šveitsis toimunud curlingu Euroopa meistrivõistlused, kus Eesti naiskond kindlustas endale koha A-grupis. Tänu sellele said Eesti curlingu sportlased esmakordselt võimaluse mängida koha eest ka maailmameistrivõistlustel.

Naaberriikidest edestab Eesti sportlasi curlingu maailma edetabelis 16. kohal asuv Soome naiskond ning 15. kohal olevad Läti sportlased. Kokku on edetabelis 38 riiki. Maailma edetabeli 12 esimest kohta on jäänud võrreldes 2013. aastaga samaks. Esikolmik on Kanda, Rootsi ja Šveits.

Eesti mehed on maailma curlingu edetabelis langenud ühe koha võrra 23. kohale. Meeste edetabelis on kokku 46 riiki. Esikolmik jäi ka meeste edetabelis endiseks: Kanada, Rootsi ning Šotimaa ja Suurbritannia.

Curlingu maailma edetabeleid on võimalik näha SIIT!

Head Uudised GoodNews