1. Avaleht
  2. Sport
  3. Auto24 Rally Estonia stardis on ka veoautod
Auto24 Rally Estonia stardis on ka veoautod

Auto24 Rally Estonia stardis on ka veoautod

Juba vähem kui nädala pärast stardib Otepäält, Tehvandi staadionilt selle aasta Eesti autoralli tippsündmus ja Baltikumi suurim autospordisündmus auto24 Rally Estonia. Järgmisel nädalal hakkavad Otepääle saabuma meeskonnad ja kolmapäeval toimub ralli ametlik pressikonverents. Läheneva ralliga seonduvalt on meil edasi anda mõned uudised.

Esiteks on muutunud ralli kiiruskatsete osas. Korraldajad teatavad suure kahetsusega, et auto24 Rally Estonia esimeseks kiiruskatseks planeeritud katse peab siiski ära jääma ja nii sõidetakse ralli esimesel päeval, reedel, kolm kiiruskatset. Katse toimumiseks olid olemas vajalikud load nii Maanteeametist kui vallast, kuid Karula Rahvuspark, mille territooriumil oleks katse pidanud toimuma, leidis, et ralli toimumine rahvuspargi teedel pole sobilik. Korraldajad lisasid aga pikkust juurde teisele kiiruskatsele ja kokkuvõtvalt jääb kiiruskatsete kogupikkus sisuliselt samaks.Esimene Historic auto stardib esimesele katsele kell 16.53 ja esimene moderne auto kell 18.03. Päeva viimasele, auto24 katsele Otepää tänavatel ja rollerirajal starditakse kell 20.30, enne seda, kell 19.50 on Otepää linnakatsel proloog, mille käigus saab näha Ott Tänaku ja Toomas Triisa duelli, Tänak Subaru Impreza ralliautoga ja Triisa Honda CRF 450 DakarX tsikliga.

Teise uudisena antakse edasi anda positiivne teade kõigile neile, kes peavad lugu veoautodest. Nimelt stardivad auto24 Rally Estonia raames ka veoautod. Tõsi, kõiki katseid nad ei sõida, reedel on neil kavas kaks esimest kruusakatset ja laupäeval samuti kaks esimest kruusakatset. Rajale tulevad nad viimastena, kuid kindlasti on põhjust need hetked ära oodata. Kokku on eelregistreerunud 9 meeskonda GAZ veoautodel.

Koos veoautodega on stardinimekirjas hetkel 136 modernset autot ja 40 Historic autot. Paigas on ka stardinumbrid ning esmakordselt toimub auto24 Rally Estonial ka kvalifikatsioonikatse autodele stardinumbritega 1-10. See leiab aset neljapäeval ja reedel enne starti valivad need kümme sõitjat endale kvalifikatsiooni tulemuste alusel stardikoha reedeseks päevaks. Need sõitjad on stardinumbrite järgi: Georg Gross, Timmu Kõrge, Aleksei Lukjanuk, Rainer Aus, Karl Kruuda, Martin Kangur, Janis Vorobjovs, Yazeed Al Rajhi, Vassili Grjazin ja Siim Plangi.

Osalejate nimekirja näeb siit: http://autosport.ee/rallyreg/?page=27&race_id=250&

Head Uudised GoodNews