1. Avaleht
  2. Sport
  3. Anette Vaher tuli iluvõimlemise EM-i mitmevõistluses 23. kohale
Anette Vaher tuli iluvõimlemise EM-i mitmevõistluses 23. kohale

Anette Vaher tuli iluvõimlemise EM-i mitmevõistluses 23. kohale

Budapestis toimuvatel iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlustel oli laupäeval mitmevõistluse finaalis võistlustules 16-aastane Anette Vaher, kes tuli oma esimesel täiskasvanute tiitlivõistlusel 119.750 punktiga 23. kohale. Vaher sooritas kõik neli kava – rõngas, pall, kurikad ja lint – stabiilselt ning näitas hoolimata oma noorest east väga tugevat võistlusnärvi. Teise eestlasena võistelnud Valeria Valasevitš saavutas oma tiitlivõistluste debüüdil kvalifikatsioonivõistlustel 34. koha.

„Olen enda võistlusega rahul, “ sõnas Vaher peale finaali. „Olin stabiilne, kuid oli väikeseid vigu ning pallikava oleks mul võinud paremini minna. See tähendab, et on mille kallal tööd teha. Olen aga väga tänulik oma treeneritele Julia Tjomuškinale ja Irina Stadnikule ettevalmistuse eest,“ lisas ta juurde.

Tänasesse mitmevõistluse finaali pääses kvalifikatsioonivõistluse 24 parimat. Hiilgavat vormi näitas bulgaarlanna Stiliana Nikolova, kes võitis kindla neljapunktilise eduga (143,750 punkti) kuldmedali itaallanna Sofia Raffaeli ees (139,750 punkti). Pronksmedaliga pidi seekord leppima valitsev maailmameister Daria Varfolomeev, kes kogus 138,450 punkti.

Võistluspäevale pani punkti iluvõimlemise rühmkavade mitmevõistlus, kus Euroopa meistritiitliga pärjati Bulgaaria koondis 74,000 punktiga. Medalikohtadel järgnesid Itaalia (71,200 punkti) ning Hispaania (71,200 punkti). Rühmkavade mitmevõistlus koosnes 5 rõnga kavast ning 2 palli ja 3 lindi kavast. Riikide arvestuses (individuaalvõimlejad + rühmkava) võitis kuldmedali samuti Bulgaaria, hõbemedalil Itaalia ning pronksil Iisrael.

Olümpiakvoodid on veel Rahvusvahelise Võimlemisföderatsiooni (FIG) poolt ametlikult kinnitamata, kuid EM-i tulemuste alusel napsas individuaaliluvõimlejate viimase Pariisi OM-pileti Küprose esindaja Vera Tugolukova, rühmkava olümpiakoht läks Aserbaidžaani koondisele.

Head Uudised GoodNews