1. Avaleht
  2. Sport
  3. Selgusid Eesti parimad rammumehed ja rammunaised
Selgusid Eesti parimad rammumehed ja rammunaised

Selgusid Eesti parimad rammumehed ja rammunaised

Sel nädalavahetusel toimusid Tartu Lõunakeskuses Eesti Meistrivõistlused rammuspordis, kus võeti mõõtu viies erinevas kategoorias. Eesti parim rammumees 2024 on Kaido Kuusik ning Eesti parim rammunaine 2024 on Maarika Silm.

13. juulil toimunud “Eesti Rammumees ja Rammunaine 2024” võistlusest võttis osa üle 40 sportlase. Lõunakeskuse Astri Arenale kogunesid Eesti parimad rammumehed ja -naised, kes võistlesid viiel alal, pakkudes publikule unustamatu vaatemängu.

Foto: Tarmo Haud

Noorte meeste alla 23 aasta alagrupi võitis Markus Tank, kes suutis näidata oma tugevust ja oskusi kõigil aladel. Meeste alla 105kg klassis saavutas võidu Ulvar Vahter, kes kaitses eelmisel aastal saadud Eesti meistri tiitlit. Naiste vaba klassi parimaks osutus
Maarika Silm, kes tuli samuti teist korda järjest Eesti meistriks. Meeste vaba klassis krooniti võitjaks Kaido Kuusik, kes suutis näidata suurepärast taset. Sel aastal osales võistlusel rekordarv võistlejaid, kes võistlesid 3000€ auhinnafondi eest.

Foto: Tarmo Haud

Võistlus hõlmas viit ala: koti vise üle kõrguse, liivakoti tõstmine õlale, ratastega raami kandmine, õla kompleks ala ja Hummer rehvi jõutõmme. Iga ala on valitud selleks, et testida võistlejate tugevust, osavust ja vastupidavust.

“Meie eesmärk oli pakkuda publikule tõelist rammuspordi elamust ja näidata, milleks Eesti sportlased võimelised on,” ütles
Rammuklubi juhatuse liige Tiit Kallavus. “Esmakordselt Lõunakeskuses toimunud üritus oli sündmuse korraldamiseks väga hea asukoht ning ka kaasaelajaid oli palju.”

Foto: Tarmo Haud

Lõunakeskuse turundusjuhi Piret Vapajeva sõnul on Lõunakeskusel võimekus väga põnevaid spordiüritusi korraldada. “Eesti tugevaimad mehed ja naised said võistelda Astri Arenal, kus teadupärast on jääväljak, aga võistluse ajaks katsime selle kinni ja lõime
võistlusteks vastavad tingimused. Kuigi rammumehed olid tugevad, siis jää jäi kenasti terveks.”

Rammukoopa klubi asutati 2021. aastal eesmärgiga ala populariseerida läbi võistluste korraldamise ja treening võimaluste loomise. Tänavu toimus Eesti Meistrivõistlus esmakordselt Rammukoopa klubi eest vedamisel, pakkudes suurejoonelist vaatemängu ja kõrgetasemelist sportlikku konkurentsi.

GALERII: TARMO HAUD

Head Uudised GoodNews