1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pühapäeval on kõik oodatud Nõmme Rabajooksule
Pühapäeval on kõik oodatud Nõmme Rabajooksule

Pühapäeval on kõik oodatud Nõmme Rabajooksule

15. oktoobril on kõik oodatud Harku terviserajale Nõmme Rabajooksule. Mugav on see, et otsusega saab viivitada viimase hetkeni, sest osalustasu pole ja registreerimine toimub kohapeal. Ka distants 6,3 kilomeetrit on kõigile jõukohane.

Juba 98. korda toimuv rahvajooks on traditsioonidele truuks jäänud ja on teadaolevalt ainus osalustasuta jooksuvõistlus Eestis. Samuti puudub kiipidega ajavõtt, kuid finišis saab igaüks oma aega elektrooniliselt ajatabloolt vaadata.

“Rabajooks on pikkade traditsioonidega ja suurim osalustasuta jooksuvõistlus Eestis. Oleme kaubanduslikku vältinud ning toetume rabajooksul looduse ilule ning liikumisrõõmule,“ ütleb Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri ja kutsub nii noori kui vanu Harku rabametsa radadele. Rabajooksul on ühisstart kell 11 ja siis iga 5 minuti järel kuni viimase stardini kell 12.

Esimesed 1000 lõpetajat saavad traditsioonilise Rabajooksu vimpli, kolme kiiremat naist, meest ja kuni 12-aastast tüdrukut ning poissi ootavad väärtuslikud kinkekotid koostööpartneritelt. Nii saavad võitjad endale soetada Sportlandi valikust sobilikud Nike jooksujalatsid. Rikkalikule auhinnalauale panustavad veel SiS Baltics, Vorstiabi, BalSnack, Kadarbiku talu, Leibur jt. Kingitusi on sedavõrd palju, et jagub ka loosirattasse kõigi registreerunute vahel.

  • Rabajooksu korraldab Nõmme linnaosa valitsus ja on kõigile tasuta. Registreerimine toimub kohapeal enne jooksu algust. Rabajooksu start ja finiš asuvad Harku terviseraja idaparklas (Suvila ja Kalda tn ristmiku läheduses).
Head Uudised GoodNews