1. Avaleht
  2. Sport
  3. Olümpiapäev pakkus Jõhvi lastele liikumisrõõmu
Olümpiapäev pakkus Jõhvi lastele liikumisrõõmu

Olümpiapäev pakkus Jõhvi lastele liikumisrõõmu

TV 10 Olümpiastarti 53. hooaja finaali raames neljapäeval Jõhvis toimunud olümpiapäeval osalesid sajad spordihuvilised lapsed, kes said õppida olümpiavõitja Katrina Lehise käe all vehklemist, proovida MM-hõbedate Marie Kaldvee ja Harri Lille juhendamisel kurlingut ning osaleda tillujooksus.

Olümpiapäeval said kõik huvilised proovida oma ala spetsialistide käe all lisaks kurlingule ja vehklemisele kergejõustikku, poksi, taekwondo’d, rulatamist, mängida käsipalli, sulgpalli, võrkpalli, tutvuda paraspordiga, hüpata batuutidel, läbida võimlemisklubi Akros takistusrada.

Olümpiapäeval said kõik huvilised proovida oma ala spetsialistide käe all.

Kuni seitsmeaastased lapsed said tilludejooksus osalemise eest olümpiavõitja Katrina Lehiselt kaela spetsiaalse olümpiapäeva medali. “Väga äge oli näha nii palju särasilmseid tüdrukuid ja poisse nõnda usinalt jooksmas. Loodan, et paljud neist jäävad spordi juurde,” ütles Lehis.

Väga äge oli näha nii palju särasilmseid tüdrukuid ja poisse nõnda usinalt jooksmas. Loodan, et paljud neist jäävad spordi juurde.

Olümpiapäeva projekti eestvedaja Jaanika Eilati sõnul on Eesti Olümpiakomitee üritusel suur roll kogukondadele. “Oli väga tore seekord Ida-Virumaa lastele erinevaid spordialasid tutvustada. Nägime, kui palju tuntakse liikumisest rõõmu ja usume, et neile jääb Olümpiapäevast saadud positiivne emotsioon kauaks meelde,” ütles Eilat.

Nägime, kui palju tuntakse liikumisest rõõmu ja usume, et neile jääb Olümpiapäevast saadud positiivne emotsioon kauaks meelde.

Olümpiapäev tugineb kolmele sambale: olümpiaväärtused, aktiivne liikumine ja uute spordialade avastamine. Olümpiapäevaga tähistatakse nüüdisaegse olümpialiikumise algust 1894. aastal, kui Pariisis Sorbonne’s kiideti ühehäälselt heaks Pierre de Coubertini ettepanek hakata taaskorraldama olümpiamänge ja asutati Rahvusvaheline Olümpiakomitee.

GALERII: KARLI SAUL

Head Uudised GoodNews