1. Avaleht
  2. Sport
  3. UFN korraldajad Gert Goršanov ja Mark Tervinsky: hea koostöö peaks olema kui 1+1=3
UFN korraldajad Gert Goršanov ja Mark Tervinsky: hea koostöö peaks olema kui 1+1=3

UFN korraldajad Gert Goršanov ja Mark Tervinsky: hea koostöö peaks olema kui 1+1=3

Eelmisel aastal lõid käed Corsagymi spordiklubi pidav Gert Goršanov ning Rakvere Rammumehe võistluse korraldaja Mark Tervinsky. Meeste koostööst sündis Rakvere Underground Fight Night ehk UFN, mis tänavu 9. detsembril uuesti toimub. Mehed räägivad, kuidas sündmus Rakveres vastu võeti, millised olid keerulisemad hetked ja miks otsustati sündmust samas kohas korrata.

Gert Goršanov ja Mark Tervinsky. Foto: Maria Kilk

Publiku arv on igal aastal palju kasvanud

UFN ei toimunud mullu sugugi esmakordselt. Gert alustas UFN-iga juba kuus aastat tagasi oma Tartu spordiklubis. Klubi mahutab 100-150 pealtvaatajat, mis peagi jäi publiku suure huvi pärast väikeseks.

Käed löödi Tartu Carring AS automüügi salongiga, et korraldada poksivõistluseid nende ruumides. Sinna mahtus võistlusi pealt vaatama juba 500 inimest.

Aina kasvava huvi pärast arutati Markiga, et korraldada UFN-i Rakvere spordikeskuses, kus oli pealtvaatajate arv juba üle tuhande.

Õnneks meestel koostöö väga sujus. „Hea koostöö peaks olema kui 1+1=3. Meie koostöö puhul oli tulemus pigem 30!“ on Markil hea meel ja ta lisab, et mehed mõtlevad väga sarnaselt.

Hea koostöö peaks olema kui 1+1=3. Meie koostöö puhul oli tulemus pigem 30!

Koostöö sujus nii hästi, et enne tänavust UFN-i korraldavad nad Rakvere spordikeskuses oktoobris ka suure live kontserdi Koit Toome ja Terminaatoriga.

Foto: Maria Kilk

Võitlusspordisündmuse korraldamine on keerulisem kui rammumeeste oma

Marki jaoks oli võitlusspordisündmust korraldada esimene kord. Kui võrrelda rammumeeste võistlusega, on suurim vahe see, et rammumeeste sündmused on enamasti publikule tasuta. Võitlusspordi puhul on aga eelarve kordades suurem.

Ka sagimist on palju rohkem – võistlejatele lennujaama vastu minemine, kaalumise ja pressikonverentsi korraldamine, võistluspaiga valmis seadmine.
Ta toob välja et Rammumehe puhul paneb ta platsi püsti 2-3 tunniga ja 5 mehega, UFN-il läks 12 tundi ja 15 meest.

Ka tuli korralduse käigus ette tagasilööke. Gert toob näite, et 3 päeva enne võistluseid teatas peamatšile tulema pidanud prantslane, et ei saa perekondlikel põhjustel osaleda. See on üsna suur probleem – esiteks kaotati juba makstud lennupiletid ja teiseks on peamatšid need, mis rahva kohale toovad. Õnneks on Gerdil suur kontaktipagas, sest tal on kombeks reisides külastada kohalikke poksiklubisid.

Ka võitluspäeval oli üllatusi. Näiteks 15 minutit enne pressikonverentsi kadusid järsku ära mõlemad prantsuse võitlejad ja nende treenerid, ka telefonidele ei vastatud ja ust hotellis ei avatud. Selgus, et kuna nad on moslemid, tuli neil palvetamisaeg ja korraldaja ootas hotelli ees autos, kui pressikonverents juba käis. Õnneks jõuti siiski hilinemisega.

Rakvere võttis väga hästi vastu

Rakvere võttis UFN-i vastu väga hästi. Gert ütleb, et poleks osanud uneski näha nii suurt, võimast ja sooja vastuvõttu. „Publiku entusiasm ja kaasaelamine kasvas iga matšiga ja seda on korraldajana väga mõnus vaadata!“ räägib ta.

Tom-Tristan Piirsalu vs Markus Mittal. Foto: Maria Kilk

Mullune toetaja, kes toetab UFN-i ka sel aastal, Stellen24 ettevõtte juht Arly Aasla kommenteeris, et rahvale see ettevõtmine väga meeldis ja miks mitte elavdada Rakveret ka sellel aastal.

Ta usub, et ettevõtjana on oluline selliseid sündmusi toetada, kuna see aitab pakkuda inimestele uusi elamusi, aitab kaasa Rakvere kultuurielu elavnemisele ja ühises koostöös suudetakse rohkem.

Head Uudised GoodNews