1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. YAKUZA SUPERFIGHT! Kohtunik tõstis laupäevasel supermatšil Hendrik Themase käe
YAKUZA SUPERFIGHT! Kohtunik tõstis laupäevasel supermatšil Hendrik Themase käe

YAKUZA SUPERFIGHT! Kohtunik tõstis laupäevasel supermatšil Hendrik Themase käe

Hendrik ThemasLaupäeval Rakvere spordihallis toimunud võitlusspordiüritusel Yakuza Fight kohtusid superfight`is üks Eesti edukamaid vabavõitlejaid Alik Tseiko ja vabavõitlusest taipoksile üle läinud Hendrik Themas. Matš peeti K1 reeglite järgi ja selle lõppedes oli Hendrik vaieldamatult näidanud oma üleolekut.

“Yakuza Fight õnnestus minu jaoks algusest lõpuni ideaalselt, nii matšini viiv nädal, kui ka sellele vahetult eelnev soojendus viisid selleni, et ringi astudes tundsin end võitmatuna. Säilitasin lõtvuse, ja selge mõistuse, võistlusnärv oli vaid koguses, mis on vajalik endast parima andmiseks,” räägib võitja. “Nurgameeskond Ahti Pikkur ja Henri Helemäe aitasid mul keskenduda vaid olulisele ja ajastada soojendus nii, et energiakulu oleks minimaalne ning minu ülesanne oli vaid plaan ringis realiseerida.”

Kergejõustiklasena Ameerikas treeninud Hendrik hakkas seal käima MMa treeningutes, kuid kodumaale naasnuna on ta rohkem keskendunud püstivõitlusele. Alik Tseikod peab ta tugevaks ja vääriliseks vastaseks.

Hendrik Themas-2

“Alik vastasena on üsnagi hirmuäratav ja ta lööb kõvasti, kuid tugevad sparringupartnerid treeningutel on mu kaitse tasemele viinud ja need löögid kahju ei teinud. Alik hoidis pea matši ajal liialt püsti ja samuti kui ta lööke sooritas, siis välja sirutatud käsi ei katnud ta lõuga — see jättis ruumi minu vasakule haagile, seda korra esimeses ja ka teises raundis. Videolt oli näha, et need haagid olid väga täpsed ja kiired ning nende järel püsti naljalt ei jää, Aliku võitlejahing küll seda soovis, aga kohtunik tegi mõistliku otsuse ja teise knockdown’i järel minu ka võitjaks kuulutas,” kirjeldab võitleja. “Loodan, et publik jäi üritusega rahule ja Alikule soovin kõike paremat.”

Head Uudised GoodNews