1. Avaleht
  2. Sport
  3. VÕIDUSEERIA JÄTKUB! Eesti curlingunaiskond jätkab MMi kvalifikatsioonil võiduseeriat
VÕIDUSEERIA JÄTKUB! Eesti curlingunaiskond jätkab MMi kvalifikatsioonil võiduseeriat

VÕIDUSEERIA JÄTKUB! Eesti curlingunaiskond jätkab MMi kvalifikatsioonil võiduseeriat

Team TurmannEesti naisjuuniorid hoiavad Soomes toimuvatel curlingu MMi kvalifikatsioonivõistlustel kolme võiduga grupis esikohta. Eesti naiskond on võitnud kõik seni peetud mängud, alistades Hiina, Soome ja Saksamaa naiskonnad.

Meesjuuniorid on võitnud neljast Soomes peetud mängust ühe, võites Austria koondist ning kaotades Taani, Soome ja Inglismaa meeskondadele.

Mõlemal võistkonnal on juunioride MMi kvalifikatsioonivõistluste raames ees veel kolm mängu. Igast grupist pääsevad kaks parimat võistkonda otse veerandfinaali. Eesti naisjuuniore ootavad ees kohtumised Poola, Kasahstani ja Austraalia naiskondadega. Meesjuunioridel on jäänud mängida Sloveenia, Venemaa ja Hispaania juunioride koondiste vastu.

Juunioride MMi kvalifikatsioonivõistlused toimuvad Soomes, Kisakallio spordikeskuses. Kokku võistleb kuue MMi koha eest 21 naisjuunioride ja 24 meesjuunioride võistkonda, kes esindavad 26 riiki. Curlingu maailmameistrivõistlustele pääseb kolm parimat naisjuunioride ja kolm parimat meesjuunioride võistkonda. MMile edasipääsejad selguvad 10. jaanuaril.

Juunioride maailmameistrivõistlused curlingus toimuvad sellel aastal Türgis 5.-14. märtsini ning seal hakkavad võistlema 10 parimat meesjuunioride ja 10 naisjuunioride võistkonda.

Eesti naisjuunioride võistkonda kuuluvad kapten Marie Turmann, Kerli Laidsalu, Johanna Ehatamm, Victoria-Laura Lõhmus ja Kristin Laidsalu. Võistkonna treener on Harri Lill. Eesti meesjuunioride võistkonna koosseisu kuuluvad Sander Rõuk, Ronald Andla, Jarl Guštšin, Eiko-Siim Peips ja Chris Roosaar. Võistkonna treener on Erkki Lill.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Curlingut saavad mängida ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Lisainformatsioon võistluse kohta SIIT.
Mängude tulemused SIIT.

Head Uudised GoodNews