1. Avaleht
  2. Sport
  3. VIDEOINTERVJUU! Tallinna Taipoksi Klubi peatreener Kevin Renno ja Taist pärit treener Mosa Chatchawan treenivad tõelist tahtejõudu
VIDEOINTERVJUU! Tallinna Taipoksi Klubi peatreener Kevin Renno ja Taist pärit treener Mosa Chatchawan treenivad tõelist tahtejõudu

VIDEOINTERVJUU! Tallinna Taipoksi Klubi peatreener Kevin Renno ja Taist pärit treener Mosa Chatchawan treenivad tõelist tahtejõudu

Saatejuht Mari Torga ja Tallinna Taipoksi Klubi peatreener Kevin Renno ning Taist pärit treener Mosa Chatchawan
Saatejuht Mari Torga ja Tallinna Taipoksi Klubi peatreener Kevin Renno ning Taist pärit treener Mosa Chatchawan

Taipoksil – Muay Thai’l on pikk ajalugu Taimaal, kus see on maa rahvussport. Muay Thai esivanemaks peetakse Muay Boran`it (”vana poks”). See oli vorm ilma relvadeta võitlusest, mida kasutasid Siamese sõdurid koosmõjul Krabi Krabong`iga – relvapõhise stiiliga.

Erinevaid võitluskunstide vorme on kaua harjutatud läbi kogu Kagu- Aasia. Erinevates riikides tuntakse Muay Thaid erinevate nimedega: Kambodzas Pradal Serey, Malaisias Tomoi, Laos Muay Lao ja Birmas Lethwei. Taimaa sõjaväes kasutatakse aga muudetud taipoksi nimega Lerdrit.

Milleks harrastada taipoksi?

Muay Thai on võitluskunstina omapärane just selle poolest, et kasutatakse kõiki kehaosi, ka põlvi ja küünarnukke nii treeningutel, kui võistlustel. Muay Thai’d on hea harrastada nii enesekaitseks, kui ka parema füüsilise vormi saavutamiseks või parandamiseks.

Vastase ründamine nii ründamise, kui kaitse eesmärkidel, kasutatakse ka väikses koguses maadlust – klintš (püstimaadlus). Kui Muay thai fighter võistleb mõne teise võitluskunsti esindajaga (juhul, kui reeglid lubavad), kasutavad nad alati just põlve ja küünarnuki tehnikat – nende kasutamine annab alati selge eelise ja üleoleku.

Pidev liikumine ja löögid käte, jalgade, küünarnukkide ning põlvedega annab harrastajale hea kontrolli oma keha tasakaalu üle ja tagab parema vastupidavuse.

Sparta võitluskunstide saal on hetkel koduks Tallinna Taipoksiklubile, mille liidriks ja peatreeneriks on nii kickboxingu kui taipoksi euroopa- ja maailmameister Kevin Renno.

Oled sa taipoksi jaoks liiga noor või vana?

Taipoksitreeningutele on oodatud kõik huvilised. Soovitatav vanus noortel huvilistel on alates 7-ndast eluaastast. Kunagi pole aga hilja taipoksiga alustada, Spartas on ka 40-ndates eluaastates osalejaid.

Taipoks on hea ja sobilik ka naistele!

Taipoks on lisaks universaalsele võitluskunstile ja efektiivsele enesekaitsele ka väga hea spordiala nii füüsilise vormi taastamiseks kui ka niisama kehakaalu langetamiseks. Treenerid ootavad lisaks tegusatele noormeestele ka kõiki tütarlapsi ja naisterahvaid, kes soovivad õppida enesekaitset taipoksi tehnikaga.

Lisainfot taipoksi kohta leiab SIIT!

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews