1. Avaleht
  2. Sport
  3. Video! Raul Must võitis Euroopa Mängudel medali!
Video! Raul Must võitis Euroopa Mängudel medali!

Video! Raul Must võitis Euroopa Mängudel medali!

Raul Must sai Minskis Euroopa Mängudel täna veerandfinaalis võidu rootslase Felix Burestedti üle, mis tähendab vähemalt pronksmedalit.

See on Eesti sulgpalli ajaloos esimene täiskasvanute tiitlivõistluste medal. Juunioride seas võitsid EM-il neli aastat tagasi pronksi Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.

Veerandfinaalis Must (BWF 87) mängu kohe alguses väga hästi käima ei saanud. Vastane sai esimeste punktidega 5-punktilise eduseisu ja suurendas seda geimi keskel 8 punktile. Geimi lõpus hakkas Must järgi tulema, kuid eelnev vahe oli liiga suur ja geim läks rootslasele 21-16.

Teise geimi algus kulges punkt-punktis, kuid siis sai Must vahe sisse ja hoidis seda lõpuni. Sarnase stsenaariumi järgi kulges ka kolmas. Kokkuvõttes suutis Must suuremale kogemustepagasile tuginedes alistada vastase 16-21, 21-12, 21-12.

“Esimeses geimis jäin meeletu pressi alla ega suutnud sellest välja tulla. Aga sain kohe alguses aru, et täna on pallid aeglased ja hakkasin palli mängus hoidma, mille peale ta väsis kiirelt. Suutsin hoida head tunnetust, ei läinud mängu lõpus krampi ja nii see tuli,” lausus õnnelik Must peale karjääri tähtsaimat mängu.

Homses poolfinaalis kohtub Eesti esireket 3. asetusega prantslase Brice Leverdeziga (BWF 33), kes võitis veerandfinaalis kahes geimis Venemaa esinumbrit Vladimir Malkovi. Musta ja Leverdezi mängudeseisu juhib prantslane 5-2. Viimati kohtuti aasta tagasi EM-il, kus Leverdez teenis pronksi.

Head Uudised GoodNews