1. Avaleht
  2. Sport
  3. VIDEO! Jalgpalli noortekoondis alistas penaltiseerias Paapua Uus-Guinea
VIDEO! Jalgpalli noortekoondis alistas penaltiseerias Paapua Uus-Guinea

VIDEO! Jalgpalli noortekoondis alistas penaltiseerias Paapua Uus-Guinea

Eesti noortekoondis alustas Vanuatul toimuvat jalgpalliturniiri 18. augustil võiduga Paapua Uus-Guinea üle.

21. minutil libastus õnnetult Eesti väravavaht Martin Tilk, kelle sööt läks seetõttu vastase jala peale ja väravast väljas olnud puurilukk oli Solomon Rani löögi osas võimetu. Eesti surve kandis lõpuks vilja mängu lõpus 7. lisaminutil, mil tõelise iluvärava lõi Aleksander Iljin: ligikaudu 18 meetri pealt otse õhust tugeva löögiga väravavõrku.

Kohtumise normaalaeg lõppes seega 1:1 viigiga ja järgnes penaltiseeria. Eesti võitis 5:4.

„Arvestades, et saime siin ligikaudu 4-5 päeva treenida, siis olen rahul, et poisid viisid väljakul päris hästi meie plaani ellu. Mängu käiku mõjutas üks individuaalne eksimus, kuid tegu on ju arenguturniiriga ja meie eesmärk on, et mängijad siit õpiks ja areneks. Kohtumine oli meie jaoks raske, sest eelnevatel päevadel pole nii kuum olnud, kuid tänane lõõskav päike jättis oma jälje. Lõime häid võimalusi ja tulemusest on kahju, sest poisid väärisid mängupildi järgi tegelikult veel enamat,“ sõnas noortekoondist juhendav Andres Oper pärast kohtumist jalgpalliliidule.

Peatreeneri sõnul oli Iljini hiline viigivärav muljetavaldav: „Inglismaal ütleme selliste kohta screamer! Tõeline papinael sinna võrku. Aplaus, et sellisel hetkel võtta vastu julge otsus ja viia see ka ellu. Pole küsimust, et kui tegu oleks A-koondisega, siis vääriks see hõbepalli.“

Tänane penaltiseeria võit andis Eestile kaks punkti, Paapua Uus-Guinea teenis ühe punkti. Kolmeliikmelise A-alagrupi tipus on kolm punkti teeninud Tahiti. Eesti kohtumine Tahitiga toimub 21. augustil, mil pall pannakse mängu Eesti aja järgi kell 6 hommikul. Mängu otsepilti saab vaadata www.mycujoo.tv vahendusel.

B-alagrupis mängivad India, Vanuatu ja Uus-Kaledoonia. Seal on kahe kaotusega Vanuatu. Kohamängud leiavad aset 24. augustil, kui alagruppide võitjad mängivad finaalis, 2. koha saavutanud pronksimatšis ja 3. koha omanikud 5. koha nimel.

Turniiril osalevad mängijad sünniaastaga 2001 ja 2002.

https://www.facebook.com/OFCfootball/photos/a.182459267341/10157655182227342/?type=3&theater

Head Uudised GoodNews