1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. VIDEO! Golfiinimesed Gerli Rosenfeld ja Hanno Kross selgitavad, miks golf lahe on
VIDEO! Golfiinimesed Gerli Rosenfeld ja Hanno Kross selgitavad, miks golf lahe on

VIDEO! Golfiinimesed Gerli Rosenfeld ja Hanno Kross selgitavad, miks golf lahe on

Tallinna Televisiooni “Suvestuudios” on istet võtnud filminäitlejana tuntud, kuid hetkel siiski golfiharrastajana esinev Gerli Rosenfeld, ja EGCC golfiklubi juhataja Hanno Kross ning jutuks on mõistagi see põnev mäng golf. Esmalt peab Gerli jutustama sellest kuidas ta golfini jõudis ja noor naine tunnistab, et selle tee algus oli tegelikult üsna naljakas.

“Otsisin spordiala, kus saaks ennast liigutada ja samal ajal hea välja näha,” räägib ta. “Ühel päeval vaatasin internetist golfiriideid ja mõtlesin, et tundub väga stiilne spordiala olevat. Kaks nädalat hiljem läksin Green Cardi tegema ja nii see spordiala minuni jõudis.”

Kui on ilusad ilmad, ei lähe ühtegi päeva mööda, kui Gerli ei oleks Jõelähtme golfiklubis. “Üks võistlus on juba selja taga, kust on ka võit tulnud, kohe tuleb ka järgmine, seega väga hea tegevus iseendale. Golfis mängid ainult iseenda vastu ja iseendale,” seletab golfitar.

Edasi tuleb Hannol rääkida sellest, kui raske on inimesi golfi juurde meelitada ja EGCC juhataja sõnul see enam nii raske ei olegi, kui 10 aastat tagasi. “Kui mina alustasin, oli arvamus, et golf on vanadele paksudele miljonäridele, kes liikuvale pallile enam pihta ei saa. Kui vaadata neid, kes Eestis golfi mängivad, siis need inimesed on vanuses 30-50, aga ka üle 50, ja palju on noori — meil on endal Jõelähtmes 80 noort, kes golfiga iganädalaselt tegelevad,” pajatab Hanno Kross.

Tema sõnul on üks asi jõuda Green Cardi kursuseni, teine asi aga on see, et golf on maailmas üks tehnilisemaid spordialasid ja et tekitada mõnusat tunnet sellest, kui pall õhku läheb, läheb aega. “Takistusi peaks ka golfiväljakute poolt vähemaks võtma, et huvilisi tuleks juurde. Meil on suurusjärk 4000 inimest, kes Eestis golfi mängivad, neist 3000 aktiivselt. Võrreldes Läti või Leeduga on meil hästi, seal on mängijaid 1000 ringis, aga Soome ja Rootsiga võrrelda ei saa, seal on üle saja tuhande,” võrdleb klubi juhataja.

Saatejuht täpsustab, et meil on üle 11 000 Green Cardi omaniku, neist vaevalt kolmandik käib mängimas — kuidas seda muuta? Hanno nendib õigluse huvides, et ka saatejuhil on 2008. aastast Green Card tehtud, aga ta ei mängi regulaarselt. Mis aga inimeste kõrvalejäämisesse puutub, siis selles on saatekülalise sõnul erinevad põhjusi, nagu on ka inimestel elus erinevaid perioode.

“Mõnel sünnib laps, keegi ehitab maja, aga golf võtab elust natuke aega,” ütleb ta. “Golfi ei peagi mängima kõik inimesed, ka arenenud maades mängib golfi 2% elanikkonnast. Eestis võiks olla 20-30 000 ja see tuleb nagunii, kas 5, 10 või 25 aasta jooksul. Golf on tervis! Saab minna Nõmmele üksi jalutama ka, aga golfiväljakul, olenevalt muidugi väljakust, kulutad sa mänguga 1500-2500 kilokalorit, keskmine pulss tuleb üle saja, seal ei saa niisama passida. Paljud mõtlevad, et peaks ühe ala kõrvale jätma ja hakkama teisega tegelema, aga nii see ei ole, golfi saab harrastada ükskõik mis teise ala kõrvalt — paljud maailma tippsportlased kasutavad golfi kui aktiivset taastumist.”

Golfiga on nakatunud ka mitmed “Suvestuudio” inimesed, kes käisid Otepää Golfikeskuses Green Cardi tegemas.

Vaata “Suvestuudio” intervjuud!

Head Uudised GoodNews