1. Avaleht
  2. Sport
  3. Video! Eesti driftijad tõid Lätist kolmikvõidu
Video! Eesti driftijad tõid Lätist kolmikvõidu

Video! Eesti driftijad tõid Lätist kolmikvõidu

Eesti driftijad tegid ajalugu Riias toimunud Balti driftiliiga avavõistlusel Baltic Drift Opening 2019, tuues koju kolmikvõidu ja võites ülekaalukalt nii lätlasi, kes tavaliselt kodurajal väga tugevalt esinevad, kui ka väga häid sõite teinud leedukaid.

Kokku 122 sportlase seas võitis profiklassi etapi Ao Vaida, teise koha sai Mihkel Norman Tults ja kolmandaks jäi Oliver Randalu.

Lätis ühe kohtuniku rollis olnud Eesti Autospordiliidu drifti alaliidu esimees Kristjan Salmre tunnistab, et Tults tegi selgelt päeva kõige paremad sõidud, kuid liigne enesekindlus maksis finaalis kätte. “Esimest aastat profiklassis sõitnud Vaida sõidud polnud kaugeltki täiuslikud ja eessõidus oli Tults kindel liider. Paraku ei osanud Tults oodata uustulnuka küllaltki hästi õnnestunud eessõitu ja selle eest saadud null maksis talle esikoha,” räägib Salmre.

Kvalifikatsioonis esikoha saanud ja favoriidiks peetud Mihkel Normal Tults pole teise kohaga rahul. “Kuna tegin päeval pea kõik sõidud täispunktidele, siis tundsin ennast finaali minnes väga kindlalt ja läksin võidu peale välja. Hetkel on pettumus suur, aga tegemist on ilmselgelt õppimisekohaga, et vastast ei tohi kunagi alahinnata,” räägib Tults, kes valmistub mai alguses Kehalas toimuvaks Põhja-Euroopa etapiks.

Esimene Põhja-Euroopa etapp Rollercoaster From Hell peetakse 10.-11. maini Kehalas, kus on sõitjate hinnangul Euroopa kõige ohtlikum rada. Keerukas hüppega rada on saanud maailmakuulsaks “Top Gearist” ja videot on jaganud sellised driftistaarid nagu Mad Mike.

Betsafe Baltic drift opening 2019

Posted by Latvian Drift page on Laupäev, 27. aprill 2019

Head Uudised GoodNews