1. Avaleht
  2. Sport
  3. Video! Crossfitterite 24 tundi kestnud pingutused päädisid võiduka lõpuga
Video! Crossfitterite 24 tundi kestnud pingutused päädisid võiduka lõpuga

Video! Crossfitterite 24 tundi kestnud pingutused päädisid võiduka lõpuga

foto-autor-yasin-lossini_pildil-team-imJõulueelsel nädalavahetusel pani 96 crossfitterit üle kogu maailma oma võimed proovile 24 tundi kestnud spordivõistluses Amrap24. Eestist osales kaks kuueliikmelist tiimi, kes lõpetasid üldprotokollis 116 võistkonna seas vastavalt 23. ja 30. kohal.

Kõik Amrap24 väljakutsel osalejad tegid harjutusi oma kodustes spordisaalides ning hindamine toimus videosalvestiste alusel. Iga tunni algul postitasid korraldajad ettevõtmise veebilehele uued harjutused, mida tuli konkurentsis püsimiseks sooritada võistkonna peale vähemalt 500 kordust. Iga tunni lõpus saadeti tulemused e-kirja teel kohtunikele.

Mõõduvõtus osalenud crossfiti treener Edvin Verhogljad tõdes, et väljakutse osutus oodatust keerulisemaks. „Alahindasin seda, mis muud. Järgmisel aastal osalemine vajab veel veidi kaalumist. Põhiline eesmärk oli siiski enese proovilepanek, nii keha kui eelkõige vaimu osas. Võistluse lõpuks oli isegi vaid 12 kg kaalunud sangpommi väga raske käes hoida, peopesad olid nii hellad,“ ütles Verhogljad ja lisas, et üheskoos pingutati siiski võiduka lõpuni. „Enda kohta õppisin seda, et ma ei ole allaandja hingega!“

Tallinnas Stroomi rannas lohesurfi kooli pidava Kristiin Oja arvates oli kõige keerulisem 24 tundi ärkvel ja n-ö värskena püsimine, et valulike lihastega kõik harjutused korrektselt sooritatud saaksid. „Mulle on koguaeg ekstreemsused meeldinud ja see oli hea võimalus ennast proovile panna. Ma usun, et meie edu seisis suurepärases tiimis, kes üksteist motiveeris ja kokku hoidis,“ lisas Oja.

Oscar Edela võrdleks katsumust mäetipu vallutamisega. „Raske ja valus, nagu võiks olla näiteks äkki Mount Everesti otsa ronimine – teed ühe korra läbi, aga teist korda sama tippu ei valluta!”

Kadri Saar tunnistas, et andis nõusoleku võistlusel osalemiseks suurest uudishimust. „Tahtsin teada, kas ma olen selleks võimeline. Väsimuse hetki ikka oli, kuid nendest sai tiimi abiga üle. Üldiselt oli adrenaliin nii laes, et und ei oleks tulnud. Olen enda soorituses positiivselt üllatunud ning 23. koht oli kindlasti parem, kui ma eales oodata oleks osanud,“ ütles Saar.

Eestist osalesid ühes tiimis Kristiin Oja, Oscar Edela, Meelis Meerits, Lennart Liivak, Timo Kingumets ja Kadri Saar ning teises Anni Tagapere, Indrek Märtin, Indrek Luik, Edvin Verhogljad, Bert Jämsä ja Mira Ahonen.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews