1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. VÄLJAK TÄIS MARKOSID! Valmival Tahkuranna golfiväljakul müttasid jalgpallurid
VÄLJAK TÄIS MARKOSID! Valmival Tahkuranna golfiväljakul müttasid jalgpallurid

VÄLJAK TÄIS MARKOSID! Valmival Tahkuranna golfiväljakul müttasid jalgpallurid

Valmival Tahkuranna golfiväljakul müttasid jalgpallurid-2Möödunudreedene TV3 golfirubriik viib vaataja video  kaudu Pärnumaale Tahkurannale, kus on valmimas maakonna teine golfiväljak. Saate reporteri, Eesti Golfi Liidu presidendi Marko Kaljuveeri stuudioks on esialgu klubihoone teine korrus, kus käib hoogne ehitustöö ning sealt avalõik eetrisse jõuabki. Päev ja koht on Markosid täis, sest reporter Marko vastas on golfiklubi tegevjuht Marko Kaldoja ja golfiks valmistub jalgpallur Marko Lelov.
Alustuseks teatab Marko Kaldoja hea uudise — juba 4. septembrist on Tahkuranna golfiklubi uksed avatud ja kõik võivad sinna tutvuma-mängima tulla. “Kogu see protsess on olnud pikk, üle kümne aasta ja lõpuks on see käes,” rõõmustab tegevjuht. “Eesti golfile on lisandumas veel üks eriline väljak.”

Reporter märgib ära, et ka turundustöö on käimas ja kohal on rahvusvahelised ajakirjanikud. “Täna on unikaalne päev, väljakul on esimene mäng ja avalöögi lööb väljaku arhitekt Lassi-Pekka Tilander,” teatab tegevjuht, kes loodab, et uus väljak kasvatab ka golfarite arvu Eestis. Ta on just rääkinud ühe Tšehhi ajakirjanikuga, kelle jutu järgi on ka selle maa golf 20 aastaga jõudsalt arenenud, neil on üle 80 väljaku ja 60 000  mängijat — mõistagi on Tšehhimaal ka rahvast kordades rohkem. Mõlemad Markod avaldavad lootust, et meie golfarite arv kasvab nüüd kahelt ja poolelt tuhandelt kolmele ja poolele ja miks mitte ka viiele tuhandele.

Valmival Tahkuranna golfiväljakul müttasid jalgpalluridNüüd astuvad võistlustulle Pärnu linna jalgpallimeeskonna president Raio Piiroja ning peatreener Marko Lelov. Kolmas Marko on korra Rootsis golfi mänginud ning on rohkem tuttav minigolfiga, Raio aga on koos Flora vutimeestega mänginud Niitväljal, kuhu viis neid golfar ja spordiajakirjanik Jaan Martinson, ning sellega tema kogemused ka piirduvad. Nüüd läheb puttamiseks. Raio tunistab, et pinge on peal, tasavägises mängus kostavad hõiked “Päris hea!” ja “Võrdne värk!” ning lõppseisuks jääb viik 3.3. Marko Kaljuveer nendib, et ka jalgpallis on viik lubatud.

Kokkuvõtted kõlavad järgmiselt. Raio: “Olen veidi pettunud, oli plaanis kaks korda lüüa, läks kolmega! Aga mäng on hasartne ja vahva!” Marko: “Kaugemalt pole veel midagi, aga mida augule lähemale, seda suuremaks pinge läheb — 20 sentimeetri kauguselt ju eksida ei tahaks.” Kui reporter Marko märgib, et pall oleks äärepealt august mööda läinud, muigab jalgpallur Marko: “Ei, kõik oli välja arvutatud!” Mõlemad vutimehed tahaksid väljakule kauemakski jääda.
Marko Kaljuveer esitab veel vaatajaküsimuse: “Mitu väljakut on Eestis projekteerinud Lassi-Pekka Tilander?”, vastused tuleb saata puhkaeestis.ee ja järgmine golfirubriik on TV3 “Suvistes Seitsmestes” juba eelseisval reedel. Aga enne saatelõigu lõppu näeb ära ka Tahkuranna väljaku esimese avalöögi Lassi-Pekka Tilanderilt.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=637696″]

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews