1. Avaleht
  2. Sport
  3. V Rapla Selveri Suurjooks toimub juba sel pühapäeval
V Rapla Selveri Suurjooks toimub juba sel pühapäeval

V Rapla Selveri Suurjooks toimub juba sel pühapäeval

Grit Tarvis ja Risto Ütsmüts

Selveri jooks toimub Raplas juba viiendat aastat ning korraldajatel on rõõm tõdeda, et mitte ükski teine rahvaspordi üritus ei too Raplas kokku nii palju inimesi. Kui varasemalt on Rapla Selveri Suurjooks toimunud juuni alguses, siis sellel aastal leiab aset esmakordselt 14. mail ning ühtlasi on tegemist Eesti Linnajooksude sarja avaüritusega.

Rapla Selveri Suurjooksul saab osaleda nii kümne kui viie kilomeetri distantsil. Pikemale jooksule antakse 14. mail start kell 12 päeval ning lühema distantsi start toimub kakskümmend viis minutit hiljem. Soojendusvõimlemise jooksude eel viib läbi energiline Zumba treener Liina Raidoja ning päeva juhib tunnustatud rahvaspordiürituste vedaja Riho Järvelainen.

Nii 5 kui 10 km distantsil tulevad starti mitmed Eesti tippjooksjad. Selle aasta jooksu patroonid on Miss Raplamaa 2017 Grit Tarvis ja Raplamaa jooksulegend Risto Ütsmüts on samuti stardis.

Põhidistantsidele eelnevad lastejooksud, mis algavad kell 11. Distantsi pikkuseks on ca 350 m ja osalema on oodatud kõik lapsed vanuses 2-12. Koos lastega ootavad korraldajad pühapäeval Raplasse mõnusat jooksupäeva nautima ligi 2000 jooksusõpra.

Kõigile Rapla Selveri Suurjooksu lõpetajaile kingitakse medal, mis jääb meenutama sportlikult veedetud pühapäeva. Lisaks premeerib koostööpartner Viking Line laevareisi kinkekaardiga, mis loob võimaluse osa saada meeleolukast merereisist Tallinnast Helsingisse ja tagasi.

Registreerimine mõlemale distantsile kestab läbi jooksu kodulehe 12. mai südaööni. Registreerida on võimalik ka kohapeal võistluspäeva hommikul, 14. mail kuni 11.30-ni.

Head Uudised GoodNews