1. Avaleht
  2. Sport
  3. V Rapla Selveri Suurjooks toimub esmakordselt mais
V Rapla Selveri Suurjooks toimub esmakordselt mais

V Rapla Selveri Suurjooks toimub esmakordselt mais

Foto: Siim Solman
Foto: Siim Solman

Selveri jooks toimub Raplas juba viiendat aastat ning korraldajatel on rõõm tõdeda, et mitte ükski teine rahvaspordi üritus ei too Raplas kokku nii palju inimesi. Kui varasemalt on Rapla Selveri Suurjooks toimunud juuni alguses, siis sellel aastal leiab aset esmakordselt 14. mail ning ühtlasi on tegemist Eesti Linnajooksude sarja avaüritusega.

Jooksuüritus on toonud iga aastaselt Raplasse enam kui tuhat last ning täiskasvanut. „Rapla Selveri Suurjooksu registreerimine on avatud ja ootame üritusest osa võtma veelgi rohkem ka kohalikke inimesi. Viis kilomeetrit ei ole palju sörkimiseks või kepikõnniks. Rahulikus tempos liikumine on kvaliteetaeg ning seda peab tegema rõõmuga. Enne põhidistantside starti algavad lastejooksud, kus võistlusrõõmu jätkub ka pere väiksematele,“ innustab jooksu korraldaja Donatas Narmont kõiki jooksüritusele tulema kogu perega.

Sellel aastal on jooksu patroonideks Miss Raplamaa 2017 Grit Tarvis ja Raplamaa jooksulegend Risto Ütsmüts.  “Jooksmine on tegelikult üks minu lemmiktegevusi,“ tunnistas Grit. „Treeningul läbin tihti 10-12 kilomeetrit ja tänavu on plaanis ühel võistlusel ka poolmaratoni proovida. Raplas lähen starti kümne kilomeetri distantsil ja tahan selle jõukohaselt mõnusas tempos läbida”. Ütsmüts, kes oli jooksu patrooniks ka eelmisel aastal koos tollase Miss Raplamaa Nele Randperega, on samuti kevadist värskust ja tahtmist täis. “Talvel olin veidi vigastustega kimpus, nüüd on kõik korras ja valmistun starti minekuks. Eelmisel aastal olin heas vormis ja jäin napilt viie kilomeetri distantsil esikolmikust välja, kuid ootan põnevusega, kuidas seekord läheb ja kes tippudest kohale tulevad.”

Kõigile Rapla Selveri Suurjooksu lõpetajaile kingitakse medal, mis jääb meenutama sportlikult veedetud pühapäeva. Lisaks annab koostööpartner Viking Line laevareisi kinkekaardi, mis loob võimaluse osa saada meeleolukast merereisist Tallinnast Helsingisse ja tagasi.

Soodusregistreerimine toimub 30. aprillini. Tutvu Rapla Selveri Suurjooksu 2017 juhendiga SIIN!

Head Uudised GoodNews