1. Avaleht
  2. Sport
  3. Uusaasta aktsiooniga “Olen terviserajal! on liitunud juba enam kui 1000 inimest
Uusaasta aktsiooniga “Olen terviserajal! on liitunud juba enam kui 1000 inimest

Uusaasta aktsiooniga “Olen terviserajal! on liitunud juba enam kui 1000 inimest

Sihtasutus Eesti Terviserajad, mille võrgustikku kuulub 120 terviserada üle Eesti, kutsub eestimaalasi uuel aastal veelgi enam õues liikuma ja  liikumisega seotud uusaastalubadusi andma. Uusaasta aktsiooniga “Olen terviserajal! on liitunud juba enam kui 1000 inimest.

Sihtasutuse juht Alo Lõoke märgib, et paljud annavad endale pühade järel lubaduse, et hoolitsevad uuel aastal oma tervise eest paremini – söövad tervislikumalt ja liiguvad regulaarselt. “Et sisetreeningu võimalused on hetkel piiratud, on mõistlik liikuda ja treenida just õues mõnel kodulähedasel terviserajal – kas kõndides, joostes või miks mitte hoopis suusatades või uisutades,“ selgitab ta. Kõigile avatud ja suures osas valgustatud terviseradadel liikumise eelistena toob Lõoke välja veel lahtiolekuaegade ja liikmemaksu puudumise.  “Igapäevane liikumine – kasvõi pool tundi päevas – annab energiat, parandab une kvaliteeti ja panustab tervisesse. Samuti aitab regulaarne liikumine paremini toime tulla stressiga, parandades meeleolu ja vaimset tervist.”

Igapäevane liikumine – kasvõi pool tundi päevas – annab energiat, parandab une kvaliteeti ja panustab tervisesse.

Lõoke lisab, et uusaastalubadused kipuvad täituma, kui neile ise kaasa aidata. “Teadupärast on kõige keerulisem just see esimene samm, diivanilt üles ja uksest välja saamine. Lisamotivatsiooniks võiks lubaduse anda koos pereliikmete või sõpradega, sest koos liikuda võib olla lõbusam ja teistele “ei”-öelda võib olla raskem kui endale,” julgustab ta.

Eesti Terviseradade uusaasta aktsioon “Olen terviserajal!” toimub 1.-3. jaanuarini. Aktsioonis osalemiseks tuleb minna ühele terviseradadest ja anda iseendale uusaastalubadus – olgu see liikumise sageduse, viisi või distantsi pikkuse kohta. Kõigil uusaastalubaduse andjate vahel, kes jagavad enda liikumisest terviserajal sotsiaalmeedia postitusi haaksõnadega #terviserajad ja #uusaastalubadus loositakse välja #terviserajad auhindu.

Liitu sündmusega Facebookis!  

Vaata videost Erki Noole soovitusi liikumiseks!

Head Uudised GoodNews